Izvor: Tanjug
10.01.2023 u 12:42
0

DAČIĆ NAKON SASTANKA SA SIJARTOM: Hrana i energenti obezbeđeni za sve vreme trajanja krize

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su energenti, hrana i sve potrebno za život građana obezbeđeni i da će biti obezbeđeni sve vreme trajanja krize.

On je nakon sastanka sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom rekao da je Srbija spremna da se dogovori sa Mađarskom o svim tim pitanjima kako jedni drugima da pomognemo.

-To je veoma korisno i u interesu građana. Građani Srbije nisu u tolikoj meri osetili nedostatak energenata, visoku cena energenata, velike nestašice i probleme, kao građani nekih drugih zemalja. Nama će to biti interes u narednom periodu i očekujem nastavak saradnje-rekao je Dačić.

Kada je reč o migrantima Dačić je istakao da Srbija igra „čisto“, odnosno da nema interese da nekoga prima i usmerava da izađu iz Srbije, niti da pravi probleme drugima.

PETAR PETKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: Onaj ko puca na decu na Badnji dan nije čovek!

-Ukazujemo da smo na udaru migranata koji dolaze iz EU. To što dolaze iz Sirije, Avganistana, Rumunije, Albanije. Kako dolaze, pa koriste mnoge rupe i probleme u EU kada se radi o njihovoim spoljnim granicama- rekao je on.

Dačić je zahvalio Austriji i Mađarskoj na pomoći i rekao da Srbija neće dozvoliti da bude parking za migrante i žrtva migratorne krize.

-Sa druge strane doprinećemo ne samo tome što ćemo bolje čuvati granice već što ćemo raditi na usklađivanju vizne politike sa EU, u smislu da tamo gde postoji mogućnost zloupotrebe, da neko dođe u Srbiju bez vize, da se onemogući da to postane alibi da neko može da migrira u zemlje EU- objasnio je on.

Dačić je podsetio i da je Srbija ukinula bezvizni režim sa Indijom, Tunisom, Burundijem, Kubom, Bolivijom i da će raditi dalje na tome.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter