Izvor:
21.08.2019 u 10:34
0

ĐURIĆ SE SASTAO SA ČEN: Neograničene mogućnosti saradnje!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i informisao je o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i izgledima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Ðurić je i ovom prilikom zahvalio ambasadorki zbog dosledne podrške Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i zbog otvorenog prijateljstva koje se ogleda u sve intenzivnijoj saradnji u oblastima privrede i ekonomije, saopštila je Kancelarija za KiM.

– Srbija i Kina, zbog čvrstih veza kontinuirano građenih u prošlosti, ali i zahvaljujući iskrenom prijateljstvu predsednika Aleksandra Vučića i Si Ðinpinga, pred sobom imaju neograničene perspektive za produbljivanje bilateralne saradnje, kako na polju ekonomije, tako i u međunarodnim odnosima – istakao je Ðurić.

Srbija i Kina će, prema Ðurićevim rečima, i u budućnosti nastaviti da budu saveznici u borbi za poštovanje međunarodnog prava i principa suverenosti država, i složno raditi na izgradnji sveta u kojem će miroljubiva saradnja u uvažavanje razlika biti geopolitički standard.

Srbija će, kako je naglasio, nastaviti da bude iskren partner Kine u realizaciji inicijative „Pojas i put“ i most za ekononomsku i kulturnu razmenu između Istoka i Zapada, jer Kina svakako ima mnogo toga da ponudi Evropi.

Ðurić je sagovornicu informisao i o položaju srpskog naroda na Kosovu u pokrajini, koji je je, kako je istakao, izložen sve većim pritiscima i žrtva je radikalizacije na albanskoj političkoj sceni, koja će biti sve veća kako se bude zahuktavao proces stvaranja nove vladajuće većine u Prištini.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter