Izvor: Kosovo Online
27.12.2023 u 07:34
1

DRUGARI, IMALI STE 10 GODINA: EU isprozivala PRIŠTINU jer DECENIJU nije NAPISALA NACRT ZSO! KURTI PENI od besa!

Evropska unija je ocenila da je nacrt statuta Zajednice srpskih opština, koji su njeni predstavnici predstavili 21. oktobra, najbolji mogući, te da je takozvano Kosovo imalo priliku da to samostalno napiše u proteklih 10 godina, prenosi Koha.

Odgovarajući na izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija, koji je pre nekoliko dana rekao da može da napiše moderan evropski nacrt statuta, EU je saopštila da je Kosovo već imalo tu priliku.

„Kosovo je imalo priliku poslednjih 10 godina da podnese predlog za Zajednicu. U ovoj poodmakloj fazi procesa u kojoj se očekuje da uskoro počne uspostavljanje Zajednice, Kosovo je pozvano da da svoje komentare i sugestije na nacrt“, saopštila je EU u odgovoru za Kohu.

DANAS U 18 SATI: Predsednik Vučić sa premijerkom Brnabić i ministarkom Begović na svečanosti povodom izdavanja dozvole za BIO4

EU je saopštila da je nacrt zakona koji je već predstavljen Kurtiju „moderan evropski način rešavanja osetljivog pitanja zaštite manjina“.

„Kao što smo više puta rekli, evropski nacrt statuta, koji su 21. oktobra predstavili premijeru Kurtiju predstavnik EU Lajčak i diplomatski savetnici francuskog predsednika, nemačka kancelarka i italijanski premijer, zajedno sa američkim izaslanikom Eskobarom predstavlja moderan evropski način rešavanja osetljivog pitanja zaštite manjina. EU i njeni partneri smatraju da je to najbolji mogući način za rešavanje pitanja obe strane. Očekujemo da obe strane nastave razgovore na osnovu ovog nacrta“, navodi se u odgovoru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DRUGARI, IMALI STE 10 GODINA: EU isprozivala PRIŠTINU jer DECENIJU nije NAPISALA NACRT ZSO! KURTI PENI od besa!”

  1. EU isprozivala Pristinu sto za deset godina nije napisala nacrt statuta ZSO! Zasto Vucic i Dacic nisu trazili? Bilo je izjava „samo ZSO da dobije statut rada“, to je ostalo. Ko je pratio politiku zna: Marko Djuric je 2014 trazio „statut“, predlagao kosovskim vlastima da zajedno napisu prednacrt, ako oni nece Srbija ce sama da napise prednacrt. EU pozivala Kosovo i Srbiju da pojedinacno napisu prednacrt statuta i da ga usaglase u Briselu… na to se zaboravilo do danasnjih dana. Zasto? Ocigledno ststut ZSO je ostavljen kao „alibi“ za finalizaciju-konacno resenje drzavnog statusa Kosova (danasnje vreme), kada ce ponuditi preradjen statut ZSO (kao Srbija nesto dobila) / progglasice NORMALIZACIJU ODNOSA (poglavlje 35), EU ce preuzeti/nametnuti resenje Kosova da pomoggnu Vucicu (franc.nemacki predlog-ultimatum/Ohridski sporazum – da se Kosovo precutno dobije clanstvo u UN.
    ZASTO Ohridaki sporazum? U istorijskim dokumentima ne sme da pise da je EU-Nato Amerika nametnula resenje (otela Srbiji Kosovo – nego su Srbija i Kosovo sporazumno Briselskim sporazumom (uz posredovanje i garancije EU) resili drzavni status Kosova.
    Ja sam cesce u komentarima pisao o ranijim zahtevima Marka Djurica da ZSO dobije „statut rada“ ali izgleda da je sa viseg politickog nivoa nacrt satatuta ostao, da ponovim, kao alibi za konacno resenje. Da ne duzim, hvala na objavi.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter