Izvor: HAPPY BSC
13.01.2023 u 15:56
0

EKSLUZIVNO! MINISTAR DAČIĆ U EMISIJI „POSLE RUČKA“ NA HAPPY TV: Pokojni Đinđić mi je bio FAMILIJA!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić gost je emisije „Posle ručka“.

Tema emisije je bila težak položaj srpskog naroda na KiM kao i sve prisutniji strah uoči proslavljanja pravoslavne Nove godine.

Na pitanje da li domaći političari mogu da iskoriste ovu krizu kako bi se ubrzalo rešenje, ministar Dačić je rekao:

– Istorijski govor Slobodana Miloševića  o kosovskoj krizi završava time da on kaže „možete da mi verujete, ali i ne morate i nadam se da neće biti kasno da se i sami uverite“. Nažalost, svi građani su imali prilike da se uvere u to što je Milošević svojevremeno najavljivao.  Neki problemi nisu vezani sa ličnostima, državnicima, nego svaki državnik koji štiti nacionalne interese zemlje je na udaru. Kasnije je Zoran Đinđić rekao da dok mi verujemo u Rezoluciju 1244 oni Srbiji iza leđa forsiraju i prave kosovsku nezavisnost. Ubrzo posle toga je i ubijen. Problemi su ostali, oni su se samo multiplikovali. Nije nestao problem ni sa Hrvatskom. Da li sad ova kriza ubrzava rešenje, to je veliko pitnje o kojoj krizi mi sada pričamo. Da li pričamo o Kosovu ili Ukrajini? Kosovska kriza se neće moći rešiti bez velike svetske krize! Kako ta kriza može da se reši? Oni misle da može da se reši pritiskom na Srbiju da prihvati nezavisnot ili da barem prihvatimo da tzv. Kosovo uđe u UN. To nam jedino nude. Mi se sa tim ne slažemo i mi to nećemo prihvatiti. Može da dođe do kompromisa ukoliko se izvrši pritisak na albansku stranu.

Ministar Dačić pominje da su i Milošević i Đinđić imali potpuno isti stav po pitanju Kosova i Metohije. O pokojnom premijeru Đinđiću, ministar je rekao još jednu interesantnu činjenicu:
– Đinđić i ja smo poreklom iz istog kraja Srbije. Njegova porodica je iz Prokuplja,  selo Prekopuce,  a moji su iz Gornje Zdravinje koje je susedno selo. Sigurno smo bili familijarno povezani jer su to mala mesta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter