Izvor: Alo.rs
06.08.2023 u 21:56
0

EKSPLOZIVNA NAPRAVA BAČENA NA LOKAL POSLANIKA SRPSKE LISTE: Petar Petković se oglasio o novom teroru nad Srbima s Kosmeta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković istakao je da je napad na imovinu poslanika Srpske liste Zorana Maksimovića iz Raniluga nedopustiv i zabrinjavajuć, i da do tog incidenta dolazi nakon serije pritisaka i provokacija nad srpskim narodom južno od Ibra.

Kako se navodi u saopštenju Petkovića, time se Srbima šalje poruka da nisu bezbedni ni u svojim domovima.

„Napad u kome tek pukom srećom niko nije povređen, mora se najozbiljnije shvatiti i tretirati sa dužnom pažnjom, jer šalje Srbima i njihovim legitimnim predstavnicima poruku da nisu bezbedni u svojim domovima, na svom kućnom pragu“, poručio je Petković.

On je pozvao međunarodne predstavnike da svojim autoritetom pomognu da se rasvetle sve okolnosti napada, koji, kako ističe, ne sme ostati još jedan nerasvetljen etnički incident.

PETAR PETKOVIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Pripadnici tzv. kosovske policije ponovo ušli na teritoriju centralne Srbije“

„Kod Srba južno od Ibra nikada neće izbledeti sećanje na sve strahote koje su preživeli od strane ekstremista, i ovakvi incidenti samo vraćaju osećaj straha i uznemirenosti u srpsku zajednicu“, naveo je Petković.

Eksplozivna naprava bačena je na lokal koji se nalazi u sastavu porodične kuće poslanika Srpske liste u skupštini privremenih prištinskih institucija Zorana Maksimovića iz Raniluga.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter