Izvor: Sputnjik
23.08.2023 u 12:46
0

„GDE PIŠE PUTIN, RUSIJA?“ VUČIĆ DEMANTOVAO BOLESNE SPEKULACIJE da u DOKUMENTU iz ATINE stoji „HAPŠENJE PUTINA“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je medijske spekulacije da se u dokumentu iz Atine predviđa i hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina za ratne zločine. On je to nazvao gnusnim lažima i pročitao delove potpisane Deklaracije.

 – Gde piše Putin, gde piše Rusija? Jel ima iko normalan da ne bi ovo potpisao? Zamislite da piše da treba da odgovaraju oni koji su ubijali decu i civile. Šta je sporno? Gde piše Putin? Postoji li čovek koji ne bi ovo potpisao – rekao je Vučić.
Kako je pročitao, u dokumentu piše da smo se „saglasili da ne može biti nekažnjivosti za ratne i druge zločine, kao što su napadi na civile i uništavanje infrastrukture, već da svi odgovorni moraju odgovarati“.

KRVAVI MILIJARDER U MAJICI I ČIZMAMA: Dok se PUNE GROBLJA, ZELENSKI PUNI DŽEPOVE – Evo čega je vlasnik VELIKI „RATNIK“ – RAZOTKRILI GA STRANI MEDIJI (VIDEO)

Vučić je upitao da pronađu gde se u dokumentu navodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili Ruska Federacija.
Dodao je da su u prvoj verziji i međuverziji Deklaracije iz Atine postojale malo drugačije odrednice, ali da je Srbija uspela da te rečenice budu izbačene.
 – Saglasili smo se da ćemo da osuđujemo grubo kršenje pmeđunarodnog prava povelje UN-a i zalaganja OEBS-a, a zatim OEBS vezuju za ratne zločine, a znate kakvu je odluku doneo. U ovome što smo potpisali toga nema – rekao je Vučić.
Vučić je, komentarišući sastanak u Atini, rekao da nijedna neformalna večera sa neformalnim zaključcima ne može ništa da promeni, ali može da pokaže kakvi su odnosi.

„MOŽETE SAMO DA ME UBIJETE I ONDA ĆE SE I MOJ GROB BORITI PROTIV VAS“: Kako je ŠEŠELJ u najpoznatijem GOVORU zakovao POSLEDNJI EKSER u MRTVAČKI SANDUK HAŠKOG TRIBUNUALA (VIDEO)

On je nakon dodele ključeva za stanove za izbegle iz Hrvatske i BiH, na pitanje Tanjuga koja je bila prva, a koja poslednja verzija Deklaracije usvojene u Atini, rekao da te izjave nemaju formalno pravni značaj, ali ukazuju na politiku koja se vodi.
Prema njegovim rečima, tekst Deklaracije se pripremao danima, prva verzija je usaglašena sa nekim zemljama učesnicima neformalnog skupa.
Dodao je da je Srbija eksplicitno bila protiv dva stava u dokumentu, od kojih je jedan stav o sankcijama Rusiji.
 – Za nas je to sve veoma teško, u vrlo smo teškim uslovima uspeli da izborimo ono što je za Srbiju bitno. Tu su bile četiri zemlje, od kojih dve iz EU i Ukrajina koje su pod pritiskom da priznaju Kosovo. Za nas su to bili ključni razgovori. Ja gledam da izvučem ono što je najbolje za Srbiju – rekao je on.
Na pitanje o sastanku zemalja BRIKS-a on je kazao da nije imao puno vremena da isprati šta se sve dešavalo na tom sastanku, ali da će pokušati u toku večeri.
„Očigledno je da oni hoće da naprave izazov Grupi sedam. Ima tu mnogo znakova pitanja, ali stvaraju se uslovi za stvaranje drugačijeg sveta, drugo neću da komentarišem“, rekao je Vučić.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter