Izvor: Tanjug
24.03.2024 u 15:37
2

GENERAL LAZAREVIĆ O MONSTRUOZNOM PLANU NATO AGRESIJE: Hteli su da poput Hitlera blic-krigom odmah pobiju 20.000 naših vojnika

General - pukovnik u penziji Vladimir Lazarević, koji je bio komandant ratnog Prištinskog korpusa tokom NATO agresije i komandant treće armije vojske Savezne Republike Jugoslavije izjavio je danas da je pre 25 godina izvršena agresija na našu zemlju čiji je cilj bio monstruozna primena Hitlerove doktrine blic kriga.

On je na otkrivanju spomen ploče Novim kosovskim junacima povodom 25. godišnjice NATO agresije na našu zemlju u kripti Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu, rekao da je takozvani zapad planirao da za 96 sati ubiju više od 20.000 pripadnika prištinskog korpusa, da parališu privredu i društveni život u zemlji i priomoraju Srbiju na okupaciju, da ponize srpski narod.

„Pre 25 godina takozvani zapad sa NATO alijansom je izvršio zločinačku agresiju bez presedana u istoriji ratovanja u jednom od najasimetričknijih ratova u ljudskoj istoriji. Cilj im je bio da ne ostave kamen na kamenu, da prisile Srbiju da kleči i moli – ‘unuišti, degradiraj’ bila je genocidna komanda koju je Vesli Klark izdao“, rekao je Lazarević.

TRAŽILI STE, DOBILI STE! DAN KOJI JE SRUŠIO EVROPU I POSTAVIO NOVI SVETSKI POREDAK: Posle ovoga više nema nazad , put bez povratka

Prema njegovim rečima, tada je vođen propagandni, psihološki rat protiv naroda i vojske sa svim raspoloživom naoružanjem i kako su neki govorili „nuklearni rat“ i „mali treći svetski rat“.

NATO agresija na našu zemlju je bez presedana u istoriji ratovanja

Vladimir Lazarević je rekao danas da NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslavije 1999. predstavlja „agresiju bez presedana u istoriji ratovanja“ i, kako je to nazvao, jedan od najasimetričnijih ratova u ljudskoj istoriji.

„Ciljevi agresora su zaista bili monstruozni. Primenom Hitlerove doktrine ‘blickriga’ planirali su da za 96 sati slome kičmu odbrane Vojske Jugoslavije, posebno u zoni Treće armije, da ubiju preko 20.000 pripadnika Prištinskog korpusa, da paralizuju privredni i društveni život u zemlji, primoraju Srbiju, tadašju Jugoslaviju, na kapitulaciju i okupaciju, da poraze i ponize srpski narod“, izjavio je Lazarević u Nišu, na ceremoniji otkrivanja i osvećenja Spomen-ploča Novim kosovskim junacima povodom 25. godišnjice NATO agresije na našu državu.

Naveo je da mu je čast što u Nišu može da govori o svojim borcima, odnosno o, kako ih je nazvao, borcima „drugog kosovskog boja“.

Podsetio je da je pre 25 godina NATO izvršio agresiju na našu zemlju u, kako je to nazvao, jednom od najasimetričnijih ratova u istoriji ratovanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “GENERAL LAZAREVIĆ O MONSTRUOZNOM PLANU NATO AGRESIJE: Hteli su da poput Hitlera blic-krigom odmah pobiju 20.000 naših vojnika”

  1. Nisu oni odustali samo ako se stvore povoljne prilike i ako su na čelu Amerike demokrate to jest duboka država kao i ovi u Londonu, oni nikada ne odustaju , i ako im neko pomogne unutar Srbije .

    0
    0
    Odgovori
  2. Što nije njima uspelo uspelo je, ne u toj meri, ali jeste, uradile su nazovi demokrate posle 5.oktobra . Oteraše ljude na robiju, poodpuštaše ljude iz vojske, urnisaše zemlju .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter