Izvor: HAPPY BSC
21.11.2022 u 21:41
0

GORAN ŠARIĆ U „ĆIRILICI“: Hrvati hiljadu godina bili pod stranim vladarima i nijednog nisu krivo pogledali!

U večerašnjoj emisiji “Ćirilica” istoričar i teolog Goran Šarić istakao je da je Nemačka je imala veliku ulogu u stvaranju hrvatske države, ali to je plaćeno i dodao da se uvek u međunarodnim odnosima podrška plaća.  

– Veze Hrvatske i Nemačke postoje zadnjih 40-ak godina. Negde 1970.-ih godina BND je potpuno preuzeo više manje ustašku emigraciju. Nemačka je imala veliku ulogu u stvaranju države. Hrvatska je 90-ih godina dala u bescenje Telekom Nemačkoj. Svog telekomunikacijskog operatera praktično besplatno je dala Nemcima. Nemačka je jedino stala u graničnom sporazumu zato što je tobila večna agenda Angele Merkel koju je Milanović omeo i zato je i pao sa vlasti. On je potpuno pušten niz vodu, ali se kao feniks vratio.  Oni su videli da je on nepouzdan. Na svoju ruku je napravio problem njihovoj ideji zbog čega je bio srušen. Međutim, uspeo se vratiti, ali vidimo da je još gori i još neposlušniji – rekao je Šarić i dodao da je Milanović žestok kritičar i mnogih tokova u hrvatskom društvu. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dejan Miletić u emisiji „ĆIRILICA“: „Ni jedna velika sila, bilo Rusija, bilo SAD, neće vam dati više nego što mora, a najbolje ništa!“

Šarić je kazao da su Nemačka i Udba u jednoj koprodukciji stvorile Hrvatsku, što je najveća državna tajna i dodao da su to razgovori 1982. i 1983. godine između Špiljaka i Tuđmana nakon čega on postaje glavna zvezda u stvaranju Hrvatske iako je i u emigraciji i Hrvatskoj puno popularniji bio Veselica.  

– Čak je bila ideja da Tuđman odradi prvu deonicu kao neko ko ima komunistički, JNA bekgraund, a da nakon toga preuzme Veselica. Međutim, oni su Veselicu prevarili već tokom osnivačke skupštine HDZ-a, kada je Tuđman izabran za predsednika HDZ-a. Veselica nije preduzeo ništa – rekao je on.  

Prema njegovim rečima, Nemačka nije bila zadovoljna u kom smeru Tuđman vodi Hrvatsku, a posebno ni Nemačka ni Zapad nisu odobravali bošnjačko-hrvatski sukob, jer su smatrali da je to pogubno i da je Hrvatska na neki način taj sukob inicirala.  

– Iako saznajemo da se i Alija Izetbegović spremao za taj sukob, čini se da je Hrvatska ispalila prvi metak. Koliko god da je Tuđman imao poštovanje prema Miloševiću, imao je prezir prema Izetbegoviću. Hrvatsko-bošnjački sukob bio je signal za Nemačku da pokuša da izvrši državni udar. Tuđman je tada imao plebiscitarnu podršku.Amerika preuzima Hrvatsku. Šušak postaje najjači čovek. Američki generali u penziji planiraju čitavu “Oluju” i da NATO avioni gađaju radare, sisteme i veze i praktično gase svetlo u Krajini. Tada počinje “Oluja”  – podsetio je on.  

Šarić je naglasio da se 1980.-ih godina videlo da je Kosovo gorući problem tadašnje Jugoslavije jer mnogi koji su kasnije bili generali hrvatski i ministri, su tada gušili pobunu, jer su procenili da je Kosovo prevelik problem, posebno što se tada znalo u obaveštajnim krugovima da se sprema nered.  

– 1970.-ih godina postojala je vojna vežba NATO-a “Tri ptice”, gde Kosovo tada ne pripada Jugoslaviji. Možda je i Miloševiću ideja vodilja kada je ulazio u sve te sukobe 1990.-ih godina bilo da taj sukob izmesti. On je sve vreme u svojim govorima upozoravao Hrvate i Slovence da ako ne pomognu, imaće Kosovo u svojoj kući, a oni ne da ne pomažu, nego “pale vatru”, jer je to bio način obračuna. To su bili sukobi na nivou republičkih rukovodstava i raspad Jugoslavije počinje početkom 1980.-ih godina kada Slovenija i druge republike počinju da buše savezni budžet – istakao je on.  

Šarić je naglasio da je 1389. godine Kosovo bilo tačka prodora imperijalističkog islama u Evropu i danas je to isto,ne samo islama, već i prodora NATO pakta prema Rusiji i dodao da je Srbija jedan grad sa svih strana okružen neprijateljima.

– Srbija je, pored Mađarske, jedina, donekle slobodna i suverena zemlja u Evropi. Hrvati, Bošnjaci i ostali mogu birati ili da podrže Srbiju u tom problemu ili da uđu u koaliciju protiv nje. Oni, nažalost, zadnjih 30, 40 godina, biraju da ratuju protiv Srbije, da služe kao pešadija NATO-a. Nešto slično što vidimo u Ukrajini od strane Ukrajinaca protiv Rusije – rekao je on i dodao da su Hrvati hiljadu godina bili pod stranim vladarima i nijednog nisu krivo pogledali, a 1914. godine su pucali na dva svoja bana koji su bili protivnici hrvatsko-srpske koalicije. 

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter