Izvor:
11.10.2017 u 13:34
0

KONGRESMEN TED PO: Preneću Trampu da ga ovde vole i iščekuju da dođe u Srbiju!

Američki kongresmen Ted Po kaže da će po povratku u Vašington preneti predsedniku SAD Donaldu Trampu sa koliko entuzijazma Srbi čekaju njegovu posetu.

"Kad se vratim u Vašington, preneću predsedniku Trampu s koliko entuzijazma Srbi čekaju posetu američkog predsednika, kao i značaj uloge koju ta poseta može da odigra u stavljanju američko-srpskih odnosa na pozitivan put", rekao je Po za "Kurir".

On je dodao da je, kao jedan od dva kopredsedavajuća u srpskom kokusu u američkom Kongresu, uveren da je dalji razvoj odnosa između Srbije i SAD u interesu obe zemlje.

Srbija je, naglasio je Po, odgovorila odgovorno i rezolutno na migrantsku krizu koja je preplavila Evropu i humanitarni pristup koji je primenila bio je primer drugim zemljama u regionu.

Prema njegovim rečima, taj izazov, kao i izazovi trgovine ljudima, nasilnog ekstremizma i saradnje sa SAD i drugim zemljama NATO polja su na kojima srpsko rukovodstvo i njeni potezi unapređuju ugled i sliku Srbije.

"I dalje sam uveren da bi srpska čvrsta inkluzija u zapadni tabor omogućila ovoj zemlji najbolju odbranu protiv svih loših uticaja koji imaju za cilj da razore evropsko jedinstvo. Istorijsko prijateljstvo naše dve zemlje je pravi osnov za ponovnu izgradnju odnosa u budućnosti, zasnovanih na poštovanju, zajedničkoj posvećenosti demokratskim vrednostima i pozitivnoj ulozi Srbije u poboljšanju odnosa sa susedima", rekao je Po.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter