Izvor: RT
14.07.2023 u 18:19
1

„KOSOVSKA POLICIJA JE NASTAVAK OVK“: KURTI ponosan na TERORISTIČKO NASLEĐE

Kosovska policija je nastavak OVK "koja se žrtvovala za slobodu" rekao je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na dodeli diploma novoj generaciji policajaca, zaboravljajući, međutim, da mladim čuvarima reda kaže da je takozvana Oslobodilačka vojska Kosova zapravo bila teroristička organizacija.

„Rupe“ u Kurtijevom obraćanju popunio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je istakao da je premijer privremenih prištinskih institucija mnogo toga objasnio, i da sada, čak i oni koji su odlučivali da zatvore oči pred terorom na severu Kosova i Metohije, ne mogu da ostanu nemi pred takvim „javnim priznanjem militantne politike Prištine“.

Kako je on naveo, a preneo Tanjug, Kurti je poistovetivši svoju policiju sa zločinačkom organizacijom kakva je OVK, a koja je odgovorna za smrt hiljada civila, kako Srba, tako i političkih neistomišljenika i Srbiji lojalnih Albanaca, konačno otvorio svoje karte i priznao šta mu je cilj – teror i istrebljenje, navodi se u saopštenju kancelarije za KiM.

ĐOKOVIĆ U FINALU VIMBLDONA: Novak u 3 seta održao lekciju Sineru

Kurtijeva policija je na severu KiM, istakao je, koristila iste metode nasilja i zastrašivanja koje je koristila i teroristička OVK, jer su se na meti njihovog terora proteklih nedelja našli svi – od dece do staraca, i dodao da se ljudi otimaju, automatskim oružjem se napada na goloruke civile, čitavom jednom narodu se u „neskriveno fašističkom maniru uskraćuje pravo na postojanje“.

„Inostranim sponzorima Kurtija i njegove klike i ovom prilikom postavljam pitanje: kakav prostor možemo da imamo za dijalog i deeskalaciju kada onaj koji je za sadašnju situaciju odgovoran, ne samo da ne pokazuje sposobnost da deluje racionalno i odstupi, već iznosi neskrivene pretnje fizičkom opstanku Srba na Kosovu i Metohiji?

Kurti se,  poručio je on, kao rob sopstvenih kompleksa, izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVK, „de fakto stavio na čelo partijske i ideološke paravojske“,  a njegov san da postane ratni poglavica se lagano ostvaruje, samo što je to, naveo je Petković, košmar za sve razumne i miroljubive žitelje Balkana.

JOŠ JEDAN TROFEJ: RUSI POZIRAJU ispred zarobljenog BREDLIJA (VIDEO)

„Kurti je danas svojom izjavom, takođe, potvrdio svu opravdanost zahteva Srba na severu Kosova i Metohije za povlačenje pripadnika prištinske partijske policije sa tog područja, jer dobili smo i javno priznanje da to nije nikakva policija, već da je reč o zločinačkoj formaciji„, zaključio je Petković.

Umesto da budućim čuvarima reda objasni istinu o OVK, premijer prištinskih institucija rekao je da kosovska policija ostaje jedna od najpouzdanijih institucija na „Kosovu“.

„Policija je i dalje jedna od najpouzdanijih institucija, nastavlja da sprovodi ustavnu misiju, štiti život i imovinu građana, održava red i javni mir, sprečava i otkriva kriminal, štiti ljudska prava i slobode i štiti sve građane bez obzira religije, pola ili starosti. Policija je nastavak oslobodilačke vojske, naša sloboda je nastala nakon žrtvovanja čitavih generacija u borbi za slobodu i oslobođenje od srpskog okupatora. Kao pripadnici kosovske policije, bićete deo naše istorije i zajedničkih napora da podignemo i ojačamo našu republiku“, rekao je Kurti, a preneo „Dukađini“. 

RUSKI RAKETNI BACAČ „TORNADO“ SIPA PO CILJEVIMA NATO: Neprijateljima donosi VIHOR RATA (VIDEO)

On je naveo da je od njegovog dolaska na vlast sprovedeno oko 900 akcija u kojima je uhapšeno oko 3.200 lica osumnjičenih za krivična dela – iznuda, ubistvo, pretnja nasiljem, davanje mita, napad na ustavni poredak, umešanost u teroristička dela.

Zaboravio je da napomene i da su meta kosovskih čuvara reda uglavnom bili Srbi, te da će mladi diplomci odmah po zaposlenju i sami dobiti zaduženje da progone, hapse, maltretiraju sve one sa srpskim prezimenima, pa ponekad i povremeno, čak i da upadaju na teritoriju centralne Srbije.

A kako se u lažnoj državi sprovodi zakon, otkrio je nedavno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući da je na Kosmetu od početka godina bilo više hapšenja, a da je vatrenim oružjem ranjeno šestoro Srba. Naročito je važno napomenuti, da je u nekim od napada na Srbe glavni akter bila upravo kosovska policija, pa se tako još pamti Badnji dan ove godine, kada je pripadnik ROSU otvorio rafalnu paljbu na dvoje srpske dece- dečake Stefana Stojanovića (11) i Miloš Stojanovića (21).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„KOSOVSKA POLICIJA JE NASTAVAK OVK“: KURTI ponosan na TERORISTIČKO NASLEĐE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter