Izvor:
22.02.2018 u 19:42
0

MARKO ĐURIĆ: SAD bi pomogle miru ukoliko bi odustale od tretiranja KiM kao nezavisne države!

Sjedinjene Americke Države dale bi veliki doprinos mirovnom procesu i procesu pomirenja na Zapadnom Balkanu ukoliko bi odustale od tretiranja Kosova i Metohije kao nezavisne države, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

– Što pre SAD odustanu od takve politike, to će pre separatisti u Prištini odustati od mita o takozvanom nezavisnom Kosovu – rekao je Ðurić .

Ðurićeva reakcija usledila je posle izjave predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da bi Rusija mogla da odigra "veoma pozitivnu ulogu" za mirovni proces ukoliko bi priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, jer bi u tom slučaju Beograd odustao od, kaže, "lažne mitologije".

Direktor Kancelarije za KiM dodaje i da bi "SAD podrškom teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije u Savetu bezbednosti osnažile ugled Ujedinjenih nacija i doprinele reafirmaciji principa na kojima je Svetska organizacija nastala".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/markodjuric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter