Izvor: Tanjug
28.12.2022 u 11:14
0

METEOROLOG OTKRIO: Za praznike natprosečno TOPLO, suvo i sunčano vreme!

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je danas da se za novogodišnje i božićne praznike u Srbiji očekuje toplo, suvo i sunčano vreme, a da bi u prvim danima nove godine maksimalne dnevne temperatire mogle da budu i od 12 do 18 stepeni. 

Do kraja ove godine i prvih sedam do 10 dana januara sledeće godine nema hladnoće, nema zime i snežnih padavina, očekuje nas natprosečno toplo vreme za ovo doba godine, pogotovo 31. decembra i prva dva, tri dana januara, kada bi maksimalne temperature bile od 12 do 18 stepeni, rekao  je Todorović za medije.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: Pretežno SUNČANO, temperature i do 16 stepeni

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da se očekuje i topla novogodišnja noć  sa minimalnom temperaturom u drugoj polovini noći i ujutru između dva i sedam stepeni. 

To je za osam do 10 stepeni toplije od višedecenijskog proseka. Zadržaće se suvo i u većini dana pretežno sunčano vreme, a po kotilinama i dolinama u jutarnjim satima moguća je magla, navodi meteorolog.  

Todorović kaže da bi prve naznake padavina mogle da se očekuju posle Božića, odnosno između 8. i 10. januara. 

Temperatura će negde između 5. i 6. januara biti u padu, maksimalna dnevna temperatura neće biti veća od 10 stepeni , ali to znači da će takođe  biti natrpsečno toplo, objašnjava meterololog. 

Kako navodi, do sredine januara, tačnije 10. nema naznaka za ozbiljnije zahlađenje i snežne padavine bar u nižim predelima.

Posle 10. januara biće verovatno naoblačenja sa kišom u nižim predelima, dok se u višim planinskim predelima može očekivati sneg. Još je neizvesno kada bi moglo da bude snega u nižim predelima, navodi Todorović. 

Ističe da vremenska prognoza duža od 10 do 15 dana donosi rizik da se neostvari.

I ovo do 10. januara vrlo je hrabra prognoza, ali verovatno će biti tako. Narednih 10 do 15 dana u većini dana očekuje nas pretežno sunčano vreme, a u jutarnjim satima sveže, sa prosečnim temperaturama koje su više primerene novembru, zaključuje Todorović. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter