Izvor: HappyBSC/Tanjug
16.06.2022 u 14:06
0

MILORAD DODIK IZNEO JASAN STAV: „Republika Srpska ne dozvoljava pridruživanje sankcijama Rusiji!“

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF) da se Bosna i Hercegovina nije pridružila sankcijama Rusiji, jer Republika Srpska to nije dozvolila.

Predsedništvo SNS- a odlučivaće danas o kandidatu za gradonačelnika Beograda: Zorana Mihajlović otkriva za koga će glasati!

– Mi smo izloženi ozbiljnim pritiscima, pogotovo vezano za sukob u Ukrajini. Od nas se traži da se pridružimo sankcijama Rusiji, ali Republika Srpska to ne dozvoljava – rekao je Dodik.

On je naveo da je na Forum u Sankt Peterburg došao kao predstavnik Republike Srpske, prenosi RTRS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodik je rekao da BiH ostaje nestabilna zemlja, jer se nalazi pod protektoratom zapadnog sveta.

Istakao da se svet nalazi u ozbiljnoj krizi koja traži ozbiljne analize, te da postoji veoma visok stepen nepoverenja na globalnom nivou.

– Samo za naivne deluje da se sve ovo dešava baš sad, jer se decenijama unazad ostavljaju nerešeni konflikti. Liberalizam je pobedio komunizam, ali nije sam sebe i danas to vidimo – rekao je Dodik.

On je rekao i da Zapad nikada nije prestao da ide prema Istoku niti odustao od namere da ovlada resursima Rusije. Dodao je i da se sukob u Ukrajini vodi do poslednjeg vojnika, a sve kako bi se oslabila Rusija i ovladalo njenim resursima.

Prema njegovom mišljenju, svet danas ima tri lidera – predsednike Rusije, Kine i Turske – Vladimira Putina, Si Ði Pinga i Redžepa Tajipa Erdogana.

Na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, koji se održava pod sloganom „Nove mogućnosti u novom svetu“, učestvuju lideri iz 70 zemalja.

Plenarna sednica foruma biće održana u petak, uz učešće ruskog predsednika Vladimira Putina, nakon čega je planirani susret Putina i Dodika.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter