Izvor: Tanjug
26.01.2023 u 10:56
0

MINISTAR DAČIĆ U ZVANIČNOJ POSETI TURSKOJ: Sastanak sa državnim zvaničnicima i predsednikom Erdoganom

Dačić sa turskim zvaničnicima o saradnji, sa Erdoganom popodne

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u 15.15 časova.

Dačić, koji danas boravi u zvaničnoj poseti Republici Turskoj, razgovaraće sa visokim zvaničnicima te zemlje o diplomatskim odnosima dve države, ali i o prostoru za unapređenje saradnje.

„Naša dužnost je da čuvamo sećanja na stradanja u Drugom svetskom ratu“: Ministar Ružić povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta

Programom posete predviđen je sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Turske, Mevlutom Čavušogluom, kao i sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom.

Takođe, Dačić će položiti vence u Ataturkovom mauzoleju „Antikabir“.

Prema podacima Privredne komore Srbije, ukupna spoljnotrgovinska razmena Srbije i Turske u prvoj polovini 2022. godine iznosila je 1,2 milijarde evra, što je povećanje od 51,5 odsto u odnosu na isti period 2021. godine.

Kompanije koje su u većinskom vlasništvu Turske, u našoj zemlji zapošljavaju oko 10 hiljada radnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter