Izvor: KURIR
19.04.2024 u 09:16
1

MINISTAR MALI OPTIMISTA NAKON SASTANKA SA ‘S&P’: Do kraja godine od ove agencije dobijamo investicioni rejting

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali sastao se u Vašingtonu sa predstavnicima rejting agencije 'S&P' nakon koga je izjavio da je optimističan u vezi sa očekivanjima da ćemo do kraja godine od ove agencije dobiti investicioni rejting.

– Kreditni rejting je kao krvna slika jednog organizma, a rejting agencija daje ocenu da li smo dovoljno zdravi da imamo investicioni rejting. Ako to uspemo da uradimo, a očekujemo njihov naredni izveštaj u oktobru ove godine, onda će to biti šlag na torti, nakon svih naših reformi i aktivnosti koje smo proteklih 12 godina već preduzimali kako bi naša ekonomija rasla, bila jaka i stabilna – rekao je Mali.

Kako je istakao, to je bio dobar i konstruktivan sastanak.

– Imali smo sastanak sa direktorom za celu Evropu. Pitao nas je o našoj ekonomiji, planovima, ali i regionalim izazovima poput odnosa Beograda i Prištine, situacije u BIH, svega onoga što utiče na kreditni rejting – istakao je potpredsednik Vlade.

Ovo je, dodao je, za naše građane velika vest.

 

UŽARENA SRBIJA DANAS! OVO NAM NOSI „VIHOR“ 2024: NOVI DRONOVI, besposadne letilice i modernizovani tenkovi

 

– Ako uspemo to da uradimo to znači jeftinije izvore finansiranja, za građane i preduzeća, samim tim više investicija, nove fabrike, radna mesta, veće plate za budžet Srbije, više novca i za veće penzije. Tako da, za nas, za naše javne finansije najveća i najvažnija borba je borba za investicioni rejting – podvukao je Mali.

Podsetio je i da sutra ima sastanak sa još jednom od najvećih rejting agencija na svetu, agencijom Moody’s.

Podsećamo, agencija za ocenu kreditnog rejtinga ‘S&P’ poboljšala je 5. aprila ove godine Republici Srbiji izglede za povećanje kreditnog rejtinga sa stabilnih na pozitivne, uz potvrdu ocene kreditnog rejtinga BB+ što je indikacija da bi Srbija u narednih godinu dana mogla prvi put da dostigne investicioni rejting od strane jedne od najvećih rejting agencija na svetu.

U izveštaju Agencije se ističe da je, uprkos krizi i svim izazovima iz spoljnog okruženja, Srbija uspela da sačuva stabilnost ekonomije i poverenje investitora, da ostvari visok nivo stranih direktnih investicija i da sačuva radna mesta.

Ministar je na kraju sumirao utiske sa sastanaka koje je imao tokom dana istakavši da je MMF napravio dobru analizu svetske ekonomije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MINISTAR MALI OPTIMISTA NAKON SASTANKA SA ‘S&P’: Do kraja godine od ove agencije dobijamo investicioni rejting”

  1. Nije niko htio da obavijesti CIVILE, da SVI OVI koji su na VLASTI u Evropi , od vrha Norveshke pa do Juga Bosne i takodje na ISTOK i na ZAPAD gore u UK i USA = oni SARADJUJU JEDNI SA DRUGIMA (pa upravo i kada prichaju PROTIV te druge strane, poput PROTIV EU/ PROTIV USA/ PROTIV SRBIJE/ PROTIV BOSNE/ PROTIV RUSIJE , itd, itd, SVE ONE STRANE PROTIV KOJIH PRICHAJU su zapravo STRANE SA KOJIMA ONI LICHNO SARADJUJU u TAMI) o tome da SILUJU Pacijente i REproduciraju NEFILIME ! Idite prochitajte o NEFILIMA ! Kralj FrederikX, je SILOVAO norveshkog Princa Haakona i amerikanca Sonny Francese (odnosno NJIHOV REproduktivni GENOM) = a da bi Kralj FrederikX za sebe uz pomoc BAKIRA REproducirao NEFILIME u svojoj Kraljevskoj Kuci , a to je Kralj FrederikX uradio UZ POMOCH PRESHUTKIVANJA Bakira IZETBEGOVICA i PRESHUTKIVNAJA SEBIJE IZETBEGOVIC i PRESHUTKIVANJA Mat Pazzarelli u USA a koji je pravi sin od Bakira Izetbegovica a Bakir Izetbegovic NIJE Alijin sin nego se to tako „potpishu ugovori o GLUMI IDentiteta javno“ a dok se iza kulisa radi Tortura CIVILIMA i to DOZIVOTNO TRAJE i TRAJE DECENIJAMA dok su svi ovi na VLASTI i oni PRODAJU CIVILE ONOJ DRUGOJ STRANI . A kralj FrederikX je i AUSTRIJSKA GENETIKA. Bakir LAZHE SVE, a takodje LAZHE i VUCIC i DODIK i SVI OSTALI FORTO KONAKOVIC = SVI LAZHU SVOJIM PRESHUTKIVANJEM .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter