Izvor: Alo.rs
20.10.2023 u 14:20
0

MINISTAR MALI PORUČIO: „Budžetom za narednu godinu čuvamo životni standard građana“

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da predloženim budžetom za 2024.godinu Vlada Srbije želi da sačuva životni standard građana i da je projektovan tako da prihodi budu veći od inflacije.

Mali je na javnom slušanju u Skupštini Srbije o Predlogu zakona o budžetu za 2024 i Predloga zakona o završnom računu budžeta Srbije za 2022. kazao da je ovo četvrta godina da se u isto vreme u republičkom parlamentu nalaze završni i budžet za narednu godinu, koji je kako je naglasio razvojni i nastavak politike koju vodi  Vlada Srbije.

„Budžet za narednu godinu je nastavak politike povećanja plata i penzija, izgradnje i zaštite životnog standarda građana“, kazao je Mali.

On je naveo da je predloženi budžet za 2024. razvojni i da predviđa   visoka ulaganja u kapitalne investicije.

Prema njegovim rečima, 6,8 odsto BDP-a u narednoj godini biće usmereno ka kapitalnim investicijama.

On je naveo i da se predlogom budžeta za 2024. godinu planira deficit od 2,2 odsto, dok je za ovu bio planiran deficit od 3,3 odsto, ali da će iznositi 2,8 odsto.

Potpredsednik Vlade je kazao i da će u narednoj godini biti povećane plate za 10 odsto celokupnom javnom sektoru, kao i penzije za 14,8 odsto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter