Izvor: Alo.rs
17.10.2023 u 08:41
0

MINISTAR VESIĆ PORUČIO IZ PEKINGA: „Novih tri stotine kilometara auto – puteva i 5 brzih vozova“

U Pekingu, u ime Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je potpisao tri komercijalna ugovora o izgradnji auto-puta, brze saobraćajnice i kupovini brzih vozova.

Ministar Vesić, se povodom ovih važnih ugovora oglasio na platformi x

– Potpisan je ugovor o izgradnji saobraćajnice BAČKI BREG-SOMBOR-KIKINDA sa produžetkom do Srpske Crnje čija je dužina 197 kilometara. Ugovor je potpisan sa kompanijom.

“China Construction Eighth Engineering Division Corp., Ltd” koja prvi put radi u Srbiji.

Na sastanku sa predsednikom kompanije Džou Kedžangom dogovoreno je da radovi na izgradnji ove brze saobraćajnice počnu tokom novembra.

Potpisan je ugovor o izgradnji auto-puta BEOGRAD-ZRENjANIN-NOVI SAD čija je dužina 105.4 kilometara. Ugovor je potpisan sa kompanijom Šandong. Početak radova je naredne godine.

„ZAHVALNI SMO KINI NA PODRŠCI NA SVAKOM PLANU“: Predsednik Vučić sa Huningom, sledi sastanak sa Đinpingom

Vrednost oba ugovora iznosi između 3.5-4 milijardi evra zavisno od cene deonica koje ćemo posebno da ugovaramo, a pedeset odsto svih radova radiće domaće kompanije.

Potpisan je ugovor o kupovini pet brzih vozova koji će da saobraćaju na brzoj pruzi između Beograda i Budimpešte. Za pet kompozicija biće plaćeno 54 miliona evra što je najniža cena ikada u Evropi plaćena za brze vozove, a svi vozovi moraju da ispune sve standarde EU i da imaju evropske sertifikate, objavio je Vesić, na bivšem Tviteru.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter