Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Happy BSC
09.01.2023 u 12:03
0

MINISTAR VESIĆ PORUČIO: „Srbija otvorena za razvoj saradnje sa Izraelom“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je danas, posle sastanka sa ministarkom transporta i bezbednosti na putevima Izraela Miri Regev u Jerusalimu, da je Srbija otvorena za razvoj saradnje sa Izraelom u oblasti pametnog i održivog transporta i mobilnosti.

Vesić je naveo da je Izrael globalni lider u razvoju inovativnih rešenja u oblasti transporta i urbane mobilnosti i podvukao da treba podstaći razmenu znanja i iskustava u toj oblasti kroz razvoj saradnje između univerziteta, instituta i start-up kompanija.

On je istakao da Srbija želi da primeni tehnološka rešenja i znanja te zemlje u oblasti javnog transporta, drumskog saobraćaja, upravljanja saobraćajnim nezgodama i nadzora puteva.

MARKO ĐURIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: Kurtijev režim u Prištini pokušava kontinuirano da prikaže Srbiju kao pariju iz devedesetih godina

Prema rečima Vesića, dve zemlje će u budućnosti raditi na organizaciji različitih formata susreta državnih zvaničnika, privrednika i naučnika u cilju razmene znanja i iskustava vezanih za sve vidove transporta.

On je ukazao da je na sastanku bilo reči i o saradnji nacionalnih avio prevoznika kao i pregovorima koje Er Srbija vodi sa vazduhoplovnim vlastima Izraela, a u cilju povećanja broja direktnih letova između Beograda i Tel Aviva što je, kako je ocenio, veoma važno za razvoj turizma, ali i poslovnih i kulturnih veza dve zemlje.

Vesić je podsetio da je Regev ranije obavljala funkciju ministra kulture Izraela i da joj je zbog toga predstavio inicijative koje je pokrenuo kao zamenik gradonačelnika Beograda, a koje se odnose na očuvanje jevrejskog istorijskog nasleđa u Beogradu.

Vesić je rekao da jevrejski narod veoma ceni napore koje Srbija ulaže u to da se sačuva sećanje na genocid nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu i pozvao je ministarku Regev da poseti Srbiju i da dva ministarstva potpišu sporazum o saradnji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter