Izvor: BSC Happy
24.01.2024 u 08:47
0

MINISTARKA GRUJIČIĆ DEMANTOVALA SPEKULACIJE: Ne napadajte sve ZDRAVSTVENE RADNIKE – konačnog nalaza nema, molim sve za strpljenje!

Ministarka Grujičić je objasnila da povodom akušetsko nasilja u Sremskoj Mitrovici, koje se završilo tragičnim ishodom, nema konačanog obdukcionog nalaza

– Devedesetdevet posto porođaja se zaista događa u državnim ustanovama. Postoji i mortalitet beba, ali je to pitanje kontrola. Moramo da napravimo prenatalni skrining za sve trudnice i da vidimo da li je došlo do oštećenja ploda. Krenuli smo sa postanatalnim skrininzima. Trenutno, kolege pedijatri su predložile da se uvede i skrining nadbubrega. Najbolja je prevencija uz sav oprez, uz sve prevenrtiven mere može nešto da se iskomplikuje. Kada dođe do toga tada se vidi ko je zaista ekspert. Ja ne mogu da znam tačno šta se dešavalo. Dali su izjave oni koji su primili pacijentkinju. Zamoliću svoje kolege da se napravi kratak protkol kada šta radiiti u hitnim situacijama. To je otpusna lista, a ne nalaz obukcije, nego otpusna lista. Definitivni nalaz još uvek nije završen. Oni su na osnovu obdukcionog nalaza, koji niko još nije odbio, na osnovu prvog utiska dali sebi za pravo da tumače razlog smrti, što ne znači da nisu u pravu. Zaključak šta je uzrok smrti, donose sudski medicinari ili medicinski odbori. Ne treba preuranjeno izlazizi sa zaključcima. Oni su se trudili da dva sata dete ožive. Zaista mi je žao majke, ona je nosila to dete 9 meseci, ali mi je takođe žao što se napada cela struka, pa ne možemo tako. Sa tim se mora prestati, da se sačeka defintiivni nalaz obdukcije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter