Izvor: Tanjug
15.03.2023 u 22:20
0

MINISTARKA TANASKOVIĆ PORUČILA: „Povećanjem subvencija do proširenja stočnog fonda“

Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković održala je danas sastanak sa poljoprivrednicima Mačve i sa njima razgovarala o trenutnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i pronalaženju zajednickih rešenja.

Ona je prethodno posetila domaćinstvo farmera Milovana Ivankovića iz Zasavice I u severnoj Mačvi, kao i njegovu farmu tovljenika, kapaciteta 3.600 svinja.

– Fokus nam je na povećanju subvencija. Kada su u pitanju kvalitetna grla, odnosi se na krmače i nerastove, dosadašnja subvencija je iznosila 15.000 dinara, od sada će to biti 18.000 dinara. Uvodimo novu meru, kao što smo uveli za junice, paralelno uvodimo i za nazimice, za čiju nabavku ćemo davati 22.000 dinara. To su novosti, koje cje značajno doprineti uvećanju stočnog fonda, rekla je ministarka.

MINISTARKA TANASKOVIĆ NAJAVILA: Sve spremno za prolećnu setvu – do kraja marta poljoprivrednicima će biti isplaćena sva potraživanja

To je pozdravio i domaćin iz Zasavice I, Milovan Ivanković, koji gradi novu farmu za krmače.

– Radimo na tome da imamo naše prasiće, jer ih sada uvozimo. A takva prasad su skupa i koštaju preko 500 dinara. Kad budemo imali svoje, imaćemo i povoljnije tovljenike. Ovih 400 krmaća bi trebalo da ima dovoljan broj da podmiri naše kapacitete, objasnio je Ivanković.

Mačva i Srem su stočarski kraj Srbije, koji na godisnjem nivou daje najveći broj tovljenika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter