Izvor: Tanjug
21.02.2023 u 12:22
0

„NA SASTANKU U BRISELU NEĆE BITI REČI O ZAJEDNICI SRPSKIH OPŠTINA“ Aljbin Kurti o predstojećem dijalogu Beograda i Prištine

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da na sastanku u okviru dijaloga Beograda i Prištine, koji je najavljen za 27. februar u Briselu, neće biti reči o Zajednici srpskih opština (ZSO), prenosi Kljankosova.

Kurti je rekao da od posrednika u dijalogu očekuje da se pridržavaju evropskog predloga i da se „ne fokusiraju na interese jedne strane“.

On je rekao da će na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o evropskom predlogu.

ŽIOFRE POZDRAVIO DONOŠENJE SETA PRAVOSUDNIH ZAKONA: Napredak u vladavini prava prioritet – EU ostaje na strani Srbije

Gazeta expres prenosi da je Kurti rekao da će mnogo toga zavisiti od posrednika.

-Očekujemo da će biti daljih razgovora i da će se krenuti dalje na osnovu tog predloga. Međutim, ne možemo sada da pričamo o drugim stvarima, jer mnogo zavisi od fasilitatora ili posrednika. Odnosno, posle ponedeljka ćemo moći da znamo više o tome šta i kada- rekao je Kurti.

VUČIĆ IZ ABU DABIJA: U roku od 48 sati ćemo potpisati prvi ugovor o kupovini dronova samoubica

Na pitanje da li će se razgovarati o Zajednici opština sa srpskom većinom, Kurti je odgovorio da se ne treba držati „interesa jedne strane“, navodi Gazeta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter