Izvor: novosti.rs
23.11.2023 u 11:41
0

NOVA KURTIJEVA ZABRANA: Pomoćnici direktora Kancelarije za KiM nisu mogli da uđu na Kosovo

Privremene prištinske vlasti zabranile su sinoć pomoćnicima direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlani Miladinov i Igoru Popoviću da uđu na prostor Kosova gde je trebalo da prisustvuju Danu opštine Kosovska Mitrovica.

Dok Priština već više meseci brani ulazak na prostor Kosova direktoru Kancelarije za KiM i glavnom pregovaraču u dijalogu Petru Petkoviću, prelaz je u utorak zabranjen i pomoćnici direktora Kancelarije za KiM Mileni Parlić, a ista zabrana izrečena je u ponedeljak 20. novembra i pomoćnici direktora Jeleni Stojković, koja je trebalo da poseti dve socijalno ugrožene porodice.

Svim pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM rečeno je da im je ulaz na prostor Kosova i Metohije zabranjen do 31. decembra, ali bez ikakvog obrazloženja i osnova.

Prema sporazumu o slobodi kretanja postignutom u Briselu pomoćnici direktora svoje posete ne najavljuju Prištini, već im se predviđa nesmetan ulaz na prostor KiM.

Zbog toga će Beograd o ovom kršenju sporazuma obavestiti i posrednika EU u dijalogu Miroslava Lajčaka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter