Izvor: Tanjug
05.12.2022 u 16:29
0

Održan onlajn sastanak ruskog i kineskog premijera: „Moskva i Peking odlučno i dosledno idu napred u svim pravcima!“

Moskva i Peking pozivaju na uspostavljanje multipolarnog sistema i spremni su da se zajedno bore protiv novih izazova i pojačanog spoljnog pritiska, rekao je Ruski premijer Mihail Mišustin na onlajn sastanku sa svojim kineskim kolegom Li Kećijangom.

„Stavovi naših zemalja o brojnim problemima današnjice se poklapaju. Zajednički se zalažemo za uspostavljanje multipolarne arhitekture međunarodnih odnosa i spremni smo da se zajednički borimo protiv novih izazova i pojačanog spoljnog pritiska“, naglasio je Mišustin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je podsetio da su ove godine ruski predsednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping održali dva sastanka na kojima su postavili ciljeve daljeg unapređenja saradnje. Mišustin je pozvao vlade Kine i Rusije da osiguraju da se ti sporazumi efikasno primenjuju. Kako je rekao Rusija i Kina uživaju sveobuhvatno strateško partnerstvo.

„Moskva i Peking odlučno i dosledno idu napred u svim pravcima, čak i usred znakova krize u globalnoj ekonomiji“, istakao je ruski premijer.

ČIŠĆENJE HERSONSKE OBLASTI U PUNOM JEKU! Čečeni priveli diverzante, odali im dragocene informacije (VIDEO)

„Kao što je rekao ruski predsednik Vladimir Putin, Rusiji je potrebna prosperitetna Kina, a Kini je, zauzvrat, potrebna uspešna Rusija“, naveo je Mišustin.

On je čestitao Pekingu i svim kineskim građanima na nedavno održanom 20. Kongresu Komunističke partije Kine.

„Verujemo da će prijateljska Kina, na čelu sa predsedavajućim Si Đinpingom, nastaviti da rešava zadatke modernizacije, društvenog i ekonomskog razvoja i unapređenja“, zaključio je Mišustin.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“. 

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter