Izvor: BSC HAPPY
28.09.2023 u 20:34
2

OGLASIO SE EULEKS: Nemamo mandat da sprovedemo istragu u Banjskoj

Povodom poziva Petra Petkovića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju da Euleks formira nezavisnu komisiju koj će istražiti okolnosti tragične pogibije  trojice Srba u Banjskoj ova organizacija je saopštila da nema „izvršni mandat da sprovede istragu u Banjskoj na Kosovu“.

 – Euleks nema izvršni mandat da vodi istrage –  naveo je portparol misije Euleksa na Kosovu i Metohiji.

Portparol je naglasio da su aktivnosti Euleksa sprovedene u skladu sa njegovim mandatom i u okviru ograničenja koja diktira aktuelna bezbednosna situacija.

U skladu sa svojim mandatom i u granicama koje je dozvoljavala tadašnja bezbednosna situacija, Euleks je pažljivo pratio bezbednosna dešavanja tokom čitave operacije Kosovske policije, ostajući sve vreme u bliskoj koordinaciji sa Kosovskom policijom i KFOR-om/NATO – naveo je portparol.

PETAR PETKOVIĆ: Od Euleksa hoće da sakriju da su Srbi MUČKI UBIJENI! Zašto Priština i dalje ne predaje tela stradalih porodicama? (FOTO)

Misija je takođe pratila i nastavlja da prati aktivnosti kosovskih vlasti u vezi sa napadom, kao što su istrage, zaplene i pretresi – saopšteno je iz Eeuleksa.

Euleks je takođe saopštio da je u skladu sa njihovim mandatom i kosovskim zakonodavstvom, predstavnik Euleksa bio prisutan tokom obdukcije u svojstvu posmatrača.

Podsetimo, Petković je uputio zahtev Eeuleksu da formira nezavisnu komisiju koja bi prisustvovala obdukcijama u Prištini, a činili bi je međunarodni stručnjaci za forenziku, uključujući najmanje jednog veštaka koga bi delegirala srpska strana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “OGLASIO SE EULEKS: Nemamo mandat da sprovedemo istragu u Banjskoj”

  1. Euleks pratio kriminalna ubistva ko zna s akoje razdaljine a da je stvar bila suprotna da su poubijani Šiptari i plaćene ubice koje su tu došle da se razračunaju sa gradjanstvom pojavili bi se momentalno , čemu služi Euleks , od njih nema nikakve pravedne koristi u odnosu na Srbe od Euleks imaju koristi samo Šiptari i plaćene ubice , suprotno Srbi nema čemu da se nadaju , zatooooo , ala su nas Nemci, Englezi, Norvežani, Amerikanci, svi koji su nas neleglano bombardovali pa čak i UN jer ne regauju na kriminal , čak ni oni , stavili u mat poziciju . Kada bi se napregla i pozicija i opozicija šta treba (u ovoj skoro ne reševoj situaciji ) uraditi radovali bi se svi i pa čak i sama ona dole na zemlji zemlja Srbija . Izgleda da je jedino rešenje rat , doveli smo dotle da su ih naoružali i to gledaju i ne reaguju UN , da nema ZSO i to geldaju UN , da svaka šuša može da se iživqava nad decom , babama i dedama i ženama i muškarcima, nad stokom i automobilima, nad proizvodima iz Srbije, nad lekovima iz Srbije, nad svemu što ima veze sa Srbijom i to sve gledaju UN , pa stvarno čemu tolike isntitucije sveta kada ništa ne rade , rade za one kojima se njima svidjaju ili ko više plati , sigurno ima toga , niti kako treba . Rat je obrni okreni jedina opcija ali da se pripremimo kao i Rusi da ako bi pritekli ostali u pomoć Šiptarima a pogotovu Hvrati i Albanci kao d abrane svoje , da imamo čime da odgovorimo, što bi značilo atomska bomba , pa da vidimo šta će biti . Baciti je kada duva vetar prema Jadranskom moru .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter