Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
16.01.2024 u 12:38
1

OGLASIO SE SIN RATKA MLADIĆA: Lekarski tim UKC Srpske spreman da ode u Hag, evo šta se čeka

Iz Haga bi u narednih deset dana trebalo da stigne odgovor na molbu da odobre timu lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske da pregleda generala Ratka Mladića, izjavio je danas generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.

Lekarski tim je spreman da krene u Hag čim stigne odobrenje. U njemu su kardiolog, psihijatrijski forenzičar, načelnik neurologije i ja – rekao je Đajić.

Dodao je da će on snositi sve troškove avionskih karata i smeštaja lekarskog tima u Hagu. Đajić je naveo da lekari UKC-a već imaju iskustva kada je reč o posetama i pregledima, podsetivši da je isto učinjeno i u slučaju Stojana Župljanina i Miće Stanišića.

Nakon naše posete njihovo zdravstveno stanje se popravilo, jer smo im promenili terapije – istakao je on.

GODIŠNJICA RAČKA, DOGAĐAJ KOJI JE POSLUŽIO ZA BOMBARDOVANJE: Danica Marinković navodi Istina o Račku stoji i danas i svi je znaju od početka

Naglasio je da lekarski tim UKC-a želi da pregleda generala Mladića i njegovu dokumentaciju i da pruži doprinos njegovom boljem tretmanu u lečenju, da odredi koje lekove treba da koristi i gde treba da se leči.

Drago mi je da su nakon našeg zahteva već uradili neku intervenciju i ugradili pejsmejker generalu Mladiću – poručio je Đajić.

Darko Mladić, sin generala, rekao je ranije da porodica čeka da im saopšte datum posete četiri lekara iz Kliničkog centra Banjaluka. Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OGLASIO SE SIN RATKA MLADIĆA: Lekarski tim UKC Srpske spreman da ode u Hag, evo šta se čeka”

  1. Несмемо заборавити генерала Младића ни његову породицу.
    Хвала докторима УКЦ Србије.

    1
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter