Izvor: Kosovo Online
15.10.2023 u 18:23
0

OKUPACIONI GAULAJTER UVODI „SPECIJALNU POLICIJSKU JEDINICU ZA OBLAČENJE“: Srpska lista UPOZORAVA na FAŠISTIČKI POTEZ ALJBINA KURTIJA!

Iz Srpske liste poručili su danas da "diktatorski režim Aljbina Kurtija nakon što Srbima ukida svako ljudsko pravo, nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba", pa su sada ustanovili i “specijalnu policijsku jedinicu za oblačenje”, koja, kako navode, ima nameru da odredi šta će nositi na sebi kada izlaze iz svojih kuća. 

– Dok se širom Kosova i Metohije nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu zbog ratnih zločina, majica sa motivima srpskih manastira na grudima Stefana Spasojevića iz Drijena se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi!? – navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ukazuju i da su „oni isti manastiri kojima Kurtijev režim negira srpski karakter i pripadnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi očigledno sledeći na listi u Kurtijevom planu za progon srpskog naroda“.

– Zahtevamo od međunarodnih predstavnika da izađu iz stanja hibernacije i reaguju na svakodnevno maltretiranje naših građana. Da zahtevaju da se normalnost vrati na sever Kosova i Metohije, a u tom smilu najhitnije prestane progon srpskog naroda, otvori administrativni prelaz Jarinje i omogući slobodan protok ljudi, robe, medicinskih materijala i lekova, čime će se koliko toliko smanjiti pritisak na naše građane – ističu iz Srpske liste.

Dodaju da „ćutanje na svakodnevno šikaniranje građana međunarodne predstavnike  stavlja u istu ravan sa diktatorskim Kurtijevim režimom, te će i odgovornost za položaj srpskog naroda biti koliko na Kurtiju toliko i na njima“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter