Izvor: Tanjug
22.01.2023 u 10:49
0

Orlić čestitao Lunarnu novu godinu predsedniku Svekineskog narodnog kongresa: Želje za napredak, procvat i blagostanje Kine

Predsednik Skupštine Srbije dr Vladimir Orlić, povodom Lunarne nove godine, uputio je danas pismo čestitku predsedniku Svekineskog narodnog kongresa Li Žanšuu.

-U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najlepše želje za dalji napredak, procvat i blagostanje Narodne Republike Kine i dobrobit njenog naroda, kao i za Vaše dobro zdravlje, ličnu sreću i svaki uspeh- naveo je Orlić.

DA ZAPOČENETE DA OSTVARUJETE I NAJSMELIJE SNOVE: Predsednik Vučić čestitao kinesku Novu godinu (FOTO)

Uveren sam, istakao je on, da će godina Zeca doneti mir, harmoniju, izuzetne rezultate i svaki prosperitet Vašoj zemlji, na unutrašnjem, kao i na globalnom planu, i da ćemo i u ovoj godini nastaviti da doprinosimo produbljivanju i jačanju našeg čeličnog prijateljstva i ostvarivanju velikih i značajnih rezultata.

PREMIJERKA BRNABIĆ I AMBASADORKA KINE: Neprocenjivo bogatstvo je prijateljstvo srpskog i kineskog naroda

-Potvrda naših odličnih bilateralnih odnosa je i saradnja koju ostvarujemo u okviru inicijative „Pojas i put“ i mehanizma saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, izuzetno važnih i značajnih foruma za dalje intenziviranje saradnje na regionalnom, ali i globalnom planu, kojima je Srbija posvećena u punoj meri i pridaje im izuzetan značaj.
Koristim i ovu priliku da ponovim najdublju zahvalnost Narodnoj Republici Kini, jednom od najvećih prijatelja Republike Srbije, na doslednoj poziciji po pitanju Kosova i Metohije, odnosno na snažnoj podršci koju pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, što je za nas pitanje od vitalnog nacionalnog interesa. Budite uvereni da će Republika Srbija i ubuduće sa istom doslednošću nastaviti da pruža punu podršku politici jedne Kine -navodi se u čestitki predsednika Skupštine Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter