Izvor: TANJUG
25.08.2023 u 20:40
1

PATRIJARH PORFIRIJE -Očuvanju mira ne doprinose neutemeljene izjave koje su o SPC dale ličnosti iz političkog života Velike Britanije

Patrijarh Porfirije razgovarao je danas u Patrijaršijskom dvoru sa nvoimenovanim ambasadorom Velike Britanije u Beogadu Edvardom Fergusonom o posvećenosti Srpske pravoslavne crkve očuvanju mira među svim narodima posebno u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji, ali i stavovima pojedinih britanskih političara o SPC.

ČOVEK KOJI JE OBORIO „NEVIDLJIVOG“ – ZOLTAN ima JASNU PORUKU: „RUSIJA DOLAZI, BRIKS je JEDINI PUT“ (VIDEO)

U razgovoru sa ambasadorom, kojem je poželeo uspeh u radu na unapređenju odnosa Srbije i Velike Britanije, kao i dva naroda u celini, patrijarh Portfirije je naglasio „da očuvanju mira ne doprinose neutemeljene izjave koje su o SPC dale određene ličnosti iz političkog života Velike Britanije“.

Patrijarh je susret sa Fergusonom iskoristio da ponovi svima dobro poznati stav SPC da na Kosovu i Metohiji ima dovoljno mesta za život i Srba i Albanaca, ali da su KiM neodvojivi deo države Srbije i imaju nemerljivi duhovno-istorijski značaj za pravoslavni srpski narod.

Ambasador Ferguson je govorio o stavovima Velike Brtainije u vezi sa različitim aktuelnim pitanjima, navodi se u saopštenju SPC i dodaje da je patriharh kao uspomenu primio poklon ambasadora Fergusona, zajedničku fotografiju sa kraljem Čarlsom III nastalu 2016. godine, u manastiru Kovilju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PATRIJARH PORFIRIJE -Očuvanju mira ne doprinose neutemeljene izjave koje su o SPC dale ličnosti iz političkog života Velike Britanije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter