Izvor: TANJUG
12.08.2023 u 16:43
1

PETAR PETKOVIĆ: Kurtijevi saveti Skoplju bezobrazluk i nonsens, upravo bi on da podeli Severnu Makedoniju

Кurtijeva preporuka da se Skoplje približi samoproglašenom Кosovu, Albaniji i Bugarskoj, a udalji od Srbije je bezobrazluk i višestruki nonsens, jer takve izjave on daje u trenutku kada se otvoreno angažuje na destabilizaciji Severne Makedonije, objavila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Direktor Kancelarije Petar Petković rekao je da je Kurti u Severnu Makedoniju doputovao da bi podbunjivao najekstremnije političke strukture Albanaca u toj zemlji, i da bi promovisao fašistički projekat takozvane Velike Albanije.

DVE DECENIJE OD MONSTRUOZNOG ZLOČINA: Parastos za nevinu srpsku decu nastradalu u Goraždevcu

Samoproklamujući se za političkog i ideološkog mentora onih koji bi da Severnu Makedoniju destabilizuju i podele, Кurti je svoju ratobornu misiju sa Кosova i Metohije proširio i na okolne teritorije koje smatra sastavnim delom svog suludog velikoalbanskog državotvornog projekta, kazao je on.

Petković ocenjuje da je –razumljivo što iz Tetova, koje je u bliskoj prošlosti bilo žarište albanskog terorizma i separatizma u Severnoj Makedoniji, Кurti napada na Beograd, jer Srbija je najdosledniji i najiskreniji prijatelj Severne Makedonije u regionu-

On je apelovao na sve u Severnoj Makedoniji da ne podležu propagandi i ratobornoj retorici Aljbina Kurtija, već da se nastavi izgradnja prosperitetne države Severne Makedonije.

-Šta je još potrebno da bi se Kurtijevi sponzori u međunarodnoj zajednici prizvali pameti i shvatili da tetoše čudovište, koje će, ako mu se ne stane na put, razbuktati novi talas sukoba i uništenja na zapadnom Balkanu-, naveo je Petković navodi dalje Petković u saoštenju i dodaje da će Srbija kroz inicijativu Otvoreni Balkan i na sve druge načine nastaviti da gradi mostove prijateljske saradnje sa svima kojima je stalo do toga da naš region zauvek za sobom ostavi mračno doba međuetničkih podela i sukoba i krene put razvoja i napretka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PETAR PETKOVIĆ: Kurtijevi saveti Skoplju bezobrazluk i nonsens, upravo bi on da podeli Severnu Makedoniju”

  1. Jeste bezobrazluk, on proba na sve strane sa svojim idejama , alo ko ne cuva i ne jaca svoju drzavu i slusa druge moze mu se desiti svasta pa i podela drzave .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter