Izvor: KOSOVO-ONLAJN
14.09.2023 u 14:21
1

PETR BISTRON: Rot nije diplomata već demagog, napad na Vučića je diplomatska uvreda

Optužbe predsednika Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihaela Rota na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića su diplomatska uvreda, a posebno je problematično što je takav način razmišljanja tipičan za celu nemačku saveznu vladu, kaže šef spoljnopolitičkog odbora poslaničke grupe Alternativa za Nemačku Petr Bistron.

Taj način razmišljanja da je Putin uvek kriv za sve loše u svetu, a Vučić za sve loše na Balkanu, je tipičan za nemačku saveznu vladu. U Rotovim očima, Srbi su sami krivi za NATO bombardovanje Beograda, čime je prekršeno međunarodno pravo – konstatuje Bistron.

Zato smatra da Rot i nije diplomata, već „gadni demagog“ i agitator.

– Kao predsednik Odbora za spoljne poslove, on je apsolutno pogrešan izbor – jasan je Bistron.

On je naglasio da ovakvim optužbama nemačka vlada pokušava da skrene pažnju sa sopstvenih neuspeha.

I pored svih uveravanja i obećanja iz Berlina i uprkos milijardama iz SAD i EU, Kosovo još uvek nije prava država. Posle četvrt veka, to je i dalje neodrživa struktura koja je na nepravedan način odvojena od jdne funkcionalne države – rekao je Bistron.

NASILJE NAD SRBIMA NEPRIHVATLJIVO: Američki kongresmen se oglasio uoči pregovora u Briselu

Naglasio je da je Nemačka poslednjih meseci želela da „glavom probije zid“ i iznudi sporazum između Srba i vlasti u Prištini, u čemu nije uspela.

Sporazum nije potpisan uprkos višemesečnim naporima specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka i velikom pritisku Berlina. Visoki predstavnici Srbije i Kosova su se čak i posvađali prilikom posete Bundestagu, a dogovora nema na vidiku – primetio je Bistron.

On je naveo i da su Rotove izjave o navodnom nepoštovanju demokratskih vrednosti u Srbiji podsmevanje, s obzirom na masovno gušenje opozicije u Nemačkoj.

Nijedan nemački predstavnik nema pravo da se usudi da kritikuje Srbiju ili bilo koju drugu evropsku zemlju – rekao je i podsetio da su u Nemačkoj opozicionari mesecima u zatvoru bez osude, a kritički nastrojeni novinari zastrašeni i podvrgnuti pretresima kuća, dok mirne demonstrante i opozicione političare i sindikaliste kritične prema vladi, policija brutalno tuče.

– Demokratski izbori se poništavaju, a opoziciji uskraćuju važne funkcije u parlamentu. Nemačka je jedina zapadna zemlja u kojoj se tajna služba koristi za praćenje i klevetanje opozicije. Niko odgovoran za ove zločine nema pravo da kritikuje druge zemlje zbog navodnih demokratskih deficita. Nemačka je dugo bila na stubu srama i Savet Evrope bi trebalo da je nadgleda zbog kršenja ljudskih prava – zaključio je Bistron.

Predsednik Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihael Rot izjavio je pre nekoliko dana da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovoran za napad mase na vojnike Kfora tokom majskih nemira u Zvečanu.

– Gospodin Vučić snosi odgovornost za ovu brutalnu rulju koja je napala vojnike Kfora i zato su Srbi prešli crvenu liniju. To je potpuno neprihvatljivo – rekao je Rot.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PETR BISTRON: Rot nije diplomata već demagog, napad na Vučića je diplomatska uvreda”

  1. Rot,da mu se na,…………………….. pip.Mog predsednika samo ja mogu da vredjam i psujem, a ovo Rot.beše crvenko,može Vučića malo da počeše po preponama i da ga poljubi u kraj ledja,možda mu da jogurt kao znak dobre volje ili parizer. ….. Za Putina .ko ga mrzi može da mu pip pip pip pip pip……..on je čovek za razliku od gmizavaca koji ga napadaju.Sisice?!

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter