Izvor:
20.09.2023 u 20:27
0

PREDSEDNIK VUČIĆ ZVANIČNO SAOPŠTIO: „Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u narednih sedam dana“

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija iskoristiti sva diplomatska sredstva da na miran način pokuša da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, i najavio da će sednica Saveta za nacionalnu bezbednosti biti održana u narednih sedam dana.

„U našoj javnosti postoje jedni koji kažu: Prihvatite sve, kapitulirajte, odavno je to izgubljeno. Drugi su isti takvi, samo će reći sve suprotno: Ulazi u rat, ulazi u rat. Ali oni bi da u rat ulazi neko drugi i da neko drugi proliva krv. Gledaćemo da iskoristimo sva diplomatska sredstva da na miran način pokušamo da zaštitimo Srbe“, rekao je Vučić.

Dodao je da je, povodom situacije na Kosovu i Metohiji, održao konsultacije sa ministrom odbrane, ministrom unutrašnjih poslova i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, te da će sednica Saveta za nacionalnu bezbednosti biti održana u narednih sedam dana.

(UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA IZ NJUJORKA: „Intenzivno vodimo razgovore sa međunarodnim predstavnicima za KiM“

„Svako ko misli da se neko uplašio pretnje Kurtija i Svečlje i svih ostalih – nismo fascinirani ni njihovom hrabrošću, ni njihovom moći, ali smo dovoljno razumni i pametni da znamo kojim putem treba da idemo. Do nekog momenta“, naveo je predsednik Srbije.

Komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaja Svečlje da će biti uhapšen ukoliko pokuša da uđe na Kosovo bez odobrenja Prištine, Vučić je rekao da njega više interesuje reakcija Zapada po tom pitanju.

„Ćutali su na to da će Srbi da pate i plate. Više me brine to što ćute na hapšenje Srba dole. Svečlja je, zajedno sa Kurtijem, već pokušavao da unizi mog sina, ali u tome nije uspeo.

Strašan je greh kad neko hoće da ode u svoju svetinju na liturgiju ili da razgovora sa svojim narodom. To je pravi razlog za hapšenje nekoga i dovoljno govori o njihovoj demokratskoj prirodi i onima kojih ih podržavaju. Na kraju ćemo da vidimo ko će koga da uhapsi. Naš narod nepravilno jezički kaže ko se zadnji smeje, najslađe se smeje. Meni do osmeha u ovom trenutku nije, ali videćemo ko će zadnji da se smeje“, poručio je Vućić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter