Izvor: Tanjug
13.02.2023 u 13:41
0

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: Vlada Srbije u Dubaiju predstavljena kao jedna od najinovativnijih

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je srpska vlada na Svetskom samitu vlada u Dubaiju predstavljena kao jedna od najinovativnijih, da je srpska vlada jedna od vodećih po pitanju primene veštačke inteligencije.

-Mi ovde na ovom svetskom sajmu vlada prikazani kao jedna od najinovativnijih vlada sa našim rešenjem za super kompjuter odnosno sa našom primenom superkompjutera u veštačkoj inteligenciji. Bilo je ukupno 1084 prijava za nagrade, a mi smo izabrani kao jedno od devet najinovativnijih rešenja od tih 1084 -rekla je Brnabić.

BRNABIĆ NA SVETSKOM SAMITU VLADA: Premijerka se sastala sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ističe da je Vlada Srbije jedna od retkih vlada na svetu koja superkompjuter dala besplatno na korišćenje naučno tehnološkim parkovima, fakultetima i naučnim institutima.

Dodaje da je Svetskom samitu vlada u Dubaiju najveći takav događaj na svetu, i da će svi prisutni videti da je Republika Srbija predstavljena kao jedna od devet vodećih zemalja na polju primene veštačke inteligencije.

-Ponosna onim što smo mi uradili u poslednjih nekoliko godina i onim što smo mi danas prikazali ovde. Mislim da je to razlog zašto smo pozvani da govorimo, na temu toga kako će izgledati budućnost, kako je možemo definisati i kako to u stvari izgleda u okviru ciljeva održivog razvoja UN do 2030. godine -istakla je Brnabić.

MINISTAR VESIĆ I DIREKTOR „TELEKOMA“: Dogovorena saradnja o digitalizaciji infrastrukturnih projekata

Naglašava da je jedna od ključnih stvari koja je mogla da se čuje na Svetskom samitu je to da tehnologija determiniše uspešnost jedne zemlje.

-Mi smo to prepoznali i rame uz rame smo sa najnaprednijim zemljama sveta i ako nastavimo ovim putem bićemo još uspešniji narednih godine -zaključuje Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter