Izvor: TANJUG
31.07.2023 u 11:39
0

PRIRODNA POVEZANOST: Srbija i Srpska prirodno upućene jedna na drugu

Sa Republikom Srpskom u planu niz zajedničkih projekata pre svega na obnovljim uzvorima energije

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović izjavila je da je predstojeća zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske prilika da se sagleda napredak na projektu izgradnje Hidroelektrane „Buk Bijela“.

Đedović je, kako prenosi Srna, kazala da se razgovara i o drugim potencijalnim projektima, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije, kao i povećanju energetske sigurnosti u snabdijevanju prirodnim gasom. Đedović je navela da su Srbija i Srpska prirodno upućene jedna na drugu, a da je to posebno izraženo u energetici zbog Drine na kojoj se i realizuje projekat izgradnje Hidroelektrane „Buk Bijela“, koji sprovode „Elektroprivreda Srbije“ i „Elektroprivreda Republike Srpske“. „Pvaj projekat je primer dobre saradnje u regionu na povećanju proizvodnih kapaciteta i energetske sigurnosti, posebno u vreme energetske krize“, navela je Đedović. Govoreći o povezanosti Srbije i Srpske naglasila je da je reč o jednom narodu koji živi u dve države. Zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije najavljena je za petak, 4. avgusta, u Banjaluci.

ENERGETSKA SIGURNOST ZA SRBIJU! Novi rezervoari za skladištenje nafte gotovi do kraja godine. Ministarka Đedović obišla radove
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter