Izvor: KOSOVO ONLINE
16.02.2024 u 16:12
0

PRIŠTINA SE ZA DINAR PRAVDA EU REGULATIVOM: Uredba CBK usklađena sa standardima EU

„Ismailji je informisao ambasadora o aktuelnim dešavanjima u finansijskom sistemu, makroekonomskim kretanjima, perspektivi, ciljevima i strateškom planu CBK, inicijativama za unapređenje finansijskog sistema, uključujući projekat modernizacije platnog prometa i cilj za članstvo u Jedinstvenoj zoni plaćanja u evrima Evropske unije, poznatoj kao SEPA“, navodi se u saopštenju CBK.

 

Dodaje se da uredba CBK o platnom prometu unapređuje integritet finansijskog sistema i usklađuje Kosovo sa standardima EU.

Na sastanku je bilo razgovora i o merama koje se preduzimaju protiv falsifikovanog novca, kao i o drugim planovima za jačanje integriteta finansijskog sistema.

Francuski ambasador je, ističe se, takođe informisan o planu CBK za implementaciju Uredbe u praksi, kao i o akcijama za ublažavanje njenih efekata.

„Što se tiče zabrinutosti u vezi sa njenim uticajem na određenu zajednicu, pojašnjeno je da predmetna uredba ne zabranjuje niti ograničava primanje sredstava na bankovnim računima u evrima, niti ograničava menjačku delatnost koju obavljaju banke ili nebankarske finansijske institucije licencirane od CBK“, navodi se dalje u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter