Izvor: agencije
19.09.2023 u 11:41
1

PRIŠTINI PACKE I OD DEREKA ŠOLEA: Kosovo mora HITNO da se angažuje u dijalogu sa Beogradom!

Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole tražio je od Prištine da se hitno angažuje u dijalogu sa Beogradom, koji se vodi uz posredovanje EU, radi normalizacije odnosa dve strane.

PREDSEDNIK VUČIĆ OTPOČEO DIPLOMATSKI POHOD U NJUJORKU: „Srdačan susret sa Šolcom, pozvao sam ga da poseti Srbiju“

Šole je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) naveo da je u Njujorku razgovarao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vljosom Osmani o deeskalaciji napetosti na KiM i „hitnom uključivanju u dijalog koji se vodi uz posredstvo EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom“ što je, kako je naveo, kljucno za regionalnu stabilnost i evrointegracije.

Dobar razgovor sa predsednicom Vljosom Osmani o našoj zajedničkoj posvećenost evroatlantskoj budućnosti Kosova, potrebi za deeskalacijom tenzija i hitnom angažovanju u dijalogu koji se vodi posredstvom EU radi normalizacije odnosa sa Srbijom, što je ključ regionalne stabilnosti i EU integracija – naveo je Šole.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani razgovarala je u Njujorku sa specijalnim savetnikom američkog Stejt departmenta Derekom Šoleom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom o dijalogu Beograda i Prištine.

&

Osmanijeva je na društvenoj mreži X navela da je tokom razgovora istaknuto da je uloga SAD kljucna za uspešan završetak dijaloga i da je naglašena važnost principijelnog pristupa punoj i uravnoteženoj primeni postignutih sporazuma

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PRIŠTINI PACKE I OD DEREKA ŠOLEA: Kosovo mora HITNO da se angažuje u dijalogu sa Beogradom!”

  1. E dragi Šole kada bi Vi znali šta rade Srbima i kako ih maltretiraju, u kakavom stalnom starhu žive u muškarci i žene i majke i deca , prvo su državu Srbiju pa Srbe na Kim na žalost uz pomoć Vas i Vaših i sada i to malo što je od Srba ostalo , ne bi ni razgovarao sa njom a ni sa Kurtijem, ujutru kada budete pili kaficu , potražite izvešaj o Srbima na KiM od pre 1990. godine može i još od ranije , ko zna od kada su Vaši radili na tome pa ćete videti šta ste dozvolili . Nego ima još jedna bitna stvar a ta je da ne budete na strani mega giga korporacija , ako niste dokučili uništiće i Vas i Eskobara, i Hila i i sve redom sve gradjane u Americi i na kraju Ameriku , Kafica neka bude ona u malim šoljicama sa pola kcke šećera, tgo mi zovemo Turska kafa , razmislite o tome, rešenje postoji .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter