Izvor: Tanjug
28.09.2023 u 10:04
1

PRITISAK I ZASTRAŠIVANJE: Pojačano prisustvo specijalne policije na severu KiM

Generalni direktor takozvane kosovske policije Gazmend Hodža saopštio je danas da je povećano prisustvo specijalnih jedinica na severu KiM nakon dešavanja u Banjskoj. „Pojačali smo prisustvo i budnost oko granične zone.

PREDSEDNIK VUČIĆ JASNO: SRBIJA TREBA PARTNERE, A NE SPONZORE, NEĆE BITI NOVOG EGZODUSA

Takođe, pojačali smo prisustvo specijalne jedinice kosovske policije na severu Kosova. Malo smo smanjili patrole običnih policajaca, jer oni nemaju toliki nivo zaštite da se suoče sa svakim mogućim napadom“, rekao je Hodža za RSE na albanskom.

On nije izneo detalje o tome koliko su kapaciteti specijalne jedinice ojačani, ali je rekao da je takozvana kosovska policija u stalnoj koordinaciji sa Kforom i Euleksom.

Prištinske privremene vlasti su pre dva i po meseca pristale da smanje prisustvo ove jedinice na području koje je većinski naseljeno Srbima, kao deo sporazuma sa Evropskom unijom o smanjenju tenzija, podseća RSE. U selu Banjska, u opštini Zvečan na severu Kosova i Metohije, u noći između subote i nedelje došlo je do sukoba između grupe lokalnih Srba i pripadnika tzv. kosovske policije i tom prilikom život su izgubili jedan policajac i trojica Srba sa Kosova i Metohije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PRITISAK I ZASTRAŠIVANJE: Pojačano prisustvo specijalne policije na severu KiM”

  1. Otkud tamo specijalna policija,kad su tamo rosu teroristi obučeni u neke uninformer zauzeli sve osim svojih kuća,a i njih će do krana ovog tragičnog cirkusa kojim upravlja AK, psihopata terorista koji nezna šta je rat,a ni šta je mir.naučiće šta je večni mir kad šiptarima dojadi,jer i oni žive u getu, al nisu svesni.Šiptarska enklava,će morati da se probudi protiv svog Napoleona.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter