Izvor:
05.12.2016 u 04:30
0

RASPRAVA O BUDŽETU: Premijer Vučić sutra u Skupštini Srbije!

Premijer Aleksandar Vučić priključiće se popodne poslanicima i članovima svog kabineta u Skupštini Srbije, na sednici na kojoj će biti vođena načelna rasprava o budžetu republike za 2017. godine.

Vučić će doći na sednicu nakon susreta sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, rekla je večeras predsednica parlamenta Maja Gojković godstujući na RTS-u.

– Vučić želi da lično predstavi budžet i da vodi suštinski razgovor o tome šta je dobro u ekonomiji u Srbiji, kako je to za kratko vreme vlada Srbije uspela da dobije pohvale MMF-a, Fiskalnog saveta, sindikata i poslodavaca – rekla je Gojkoviceva.

Prema njenim rečima, građane Srbije zanima da li će biti usvojen budžet za 2017. godinu i njegova suština, a ne da li je nek od opozicije stigao da se spremi za rasprave.

– Običnog građanina interesuje suština tog budžeta, ekonomski pokazatelji koji pokazuju da Srbiji ide bolje i pokazuje rezultate vlade Aleksandra Vučića i zajedničkog rada svih političkih stranaka koje podržavamo Vladu – napomenula je Gojković.

Ona je napomenula da je rast bruto društvenog proizvoda 3 odsto, a da su planovi vlade da sledeću godinu završi sa rastom od četiri odsto.

– To znači da ćemo biti u vrhu evropskih država, prva ili druga evropska država – rekla je predsednica parlamenta napominjući da je projektovani deficit na nivou istorijskog minimuma.

Ovog puta, budžet kako je rekla, predviđa velika ulaganja i izdvajanja za ključne stvari za građane Srbije, kao što su poljoprivereda, zdravstvo, ulaganja u škole i izgradnju puteva.

Upitana da li je moguće dogovoriti se sa opozicijom o planu rada, ona je podsetila na sednicu od pre nekoliko dana.

– Sećanje građana koji su gledali sednicu pre nekoliko dana nije izbledelo, videli ste pokušaj dogovora SNS-a i dela opozicije, kako to izgleda kada želite da se dogovorite sa ljudima koji ne žele pristojnu Srbiju, koji psuju oca Aleksandra Martinovića, majku Marijana Risticevića – navela je Gojković.

Ukazujući da je Vlada ponosna što ulaže u kulturu, Gojković je istakla da se očekuje završetak rekonstrukcije Narodnog muzeja, muzeja Moderne umetnosti i zgrade Radio-televizije Vojvodine koja je uništena 1999. godine.

Tanjug
Foto: twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter