Izvor: SPUTNJIK
14.10.2023 u 09:28
0

Rumunija poslala dodatni kontingent od 130 vojnika na KiM

Vojska Rumunije poslala je dodatni kontingent od 130 vojnika koji učestvuje u misiji NATO-a na KiM Kforu, saopštilo je rumunsko Ministarstvo odbrane.
Odluka o povećanju rumunskih snaga doneta je kao rezultat ovlašćenja Severnoatlantskog saveta za dopunu snaga za upravljanje trenutnom situacijom na Zapadnom Balkanu, stoji u saopštenju.
Rumunija je, kao članica NATO-a i država članica Evropske unije, preuzela obavezu da svojim snagama i vojnim sredstvima doprinese nastojanjima da se održi stabilno bezbednosno okruženje u regionu Zapadnog Balkana, navedeno je u saopštenju.
Rumunija trenutno ima više od 480 vojnika raspoređenih u operacijama na Zapadnom Balkanu, od kojih je oko 270 u Bosni i Hercegovini, a posle slanja vojnika na KiM, tamo sada ima oko 210 rumunskih vojnika, navelo je rumunsko Ministarstvo odbrane.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter