Izvor: Novosti
06.06.2022 u 11:04
0

SASTALI SE VUČIĆ I BOCAN HARČENKO: Razgovor usledio nakon što su tri zemlje zatvorile nebo za Sergeja Lavrova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Sastanak se održao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, nakon informacije da su zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile nebo za avion Sergeja Lavrova koji je danas trebao da doputuje u dvodnevnu posetu Beogradu.

Podsetimo, Crna Gora, Bugarska i Severna Makedonija zabranile su prelet aviona ruske vlade kroz svoj vazdušni prostor uoči najavljene posete ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RAZGOVOR SA RUSKIM AMBASADOROM O KIM Petković upoznao Bocan-Harčenka o stanju dijaloga Beograda i Prištine! (FOTO)

Iz Moskve je za danas najavljeno obraćenje Lavrova.

Dolazak ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova iz Moskve, pod velikim je znakom pitanja, jer su prelet njegovom avionu zabranile Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska.

Dok su u EU i NATO pozdravili odluku te tri članice da zabrani prelet Segeju Lavrovu prema Beogradu, oštre reakcije na društvenim mrežama stigle su od Dmitrija Rogozina.

Direktor državne svemirske agencije Roskosmos, Dimitri Rogozin preko Tvitera napisao im je jasnu poruku.

– Ono što je dobro je da „Sarmat“ neće da tražiti saglasnost za letenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju. Kao i ostali, Šveđani.

Podsetimo, kako su nezvanično saznale „Novosti“, dolazak visokog gosta iz Moskve je pod velikim znakom pitanja, jer su prelet njegovom avionu zabranile Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska, a moguće je da rampu spusti i BiH, pozivajući se na sankcije EU.

Time su se u praksi potvrdile reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je javno saopštio da se komplikuju stvari u vezi sa planiranim dolaskom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Upravo zbog novonastale situacije, šef države će se danas u 10 časova u zgradi Predsedništva sastati sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Lavrov je trebalo da, ukoliko dobije dozvole za „prelet“, danas u 18 časova sleti u Beograd. Da se samom logistikom putovanja ruskog gosta bavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potvrdila je juče i premijerka Ana Brnabić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter