Izvor: BSC Happy
11.07.2023 u 15:16
0

ASPOLUTNA RUSKA PODRŠKA: Sastanak BOCAN-HARČENKA i PETRA PETKOVIĆA o stanju na KiM

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji, NJ.E. Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koga je informisao o trenutnoj situaciji na Кosovu i Metohiji, posebno se osvrnuvši na teror koji prištinske vlasti svakodnevno sprovode nad srpskim narodom.

Petković je naglasio da je sve što se danas dešava u pokrajini direktna posledica niza jednostranih poteza i pritisaka i odluke Prištine da postavi svoje nelegalne i
nelegitimne gradonačelnike, zajedno sa specijalnom policijom u srpske opštine na severu КiM. Podgrevanje tenzija nastavljeno je sve učestalijim, neosnovanim hapšenjima Srba, povećanjem broja kosovskih specijalaca na severu КiM, kao i njihovim nelegalnim upadima na teritoriju centralne Srbije, što predstavlja direktno kršenje Rezolucije 1244 i svih postignutih sporazuma, podsetio je direktor Petar Petković.

Sve ovo dovelo je do ozbiljne krize u pokrajini, posebno na severu КiM, gde se srpski narod suočava sa pojačanim nasiljem Кurtijevih specijalaca. Izazivanje krize odgovara jedino vlastima u Prištini, upozorio je direktor dr Petar Petković, naglasivši da srpska strana ulaže svakodnevne napore kako bi došlo do deeskalacije i normalizacije prilika na terenu, dok druga strana to čini samo rečima.

PREDSEDNIK SUTRA SA KOENOM: Sastanak sa izraelskim šefom diplomatije u 10 časova

Pored navedenog, potezi i odluke Prištine direktno utiču na svakodnevni život srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, što Beograd prati sa zabrinutošću, odlučan da zaštiti srpski narod od terora i progona, jer se pitanje Кosova i Metohije temelji i na međunarodnom pravu, našem najsnažnijem uporištu, rekao je direktor Petković.

Na kraju razgovora direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petar Petković je zahvalio ambasadoru Ruske Federacije na dosadašnjoj doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu države Srbije, kao i na poštovanju Rezolucije 1244.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter