Izvor: tanjug
29.08.2023 u 17:13
2

SASTANAK NA BLEDU – PRIDRUŽIO SE I MINISTAR SPOLjNIH POSLOVA: Izjava Mišela o proširenju EU glavna tema – „Najveća pretnja miru na KiM je upravo Kurti“

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je glavna tema među učesnicima Bledskog stateškog foruma da li je Šarl Mišel rekao svoje mišljenje ili je izneo stav EU o tome da se nove članice mogu očekivati do 2030. godine.

-Ne znam mnogo toga o tome. Ne bi bilo prvi put da se neko ne slaže sa time, ali ne bi bio ni prvi put da neko ima pozitivne inicijative. U svakom slučaju, mi to pozdravljamo i želimo da verujemo da će se to desiti-, rekao je Dačić u izjavi za Tanjug. Uoči panela

BOLI GA ISTINA: Premijerka Brnabić poručila Kurtiju da je Kosovo i Metohija deo Srbije

-Zapadni Balkan: Sve se menja ali sve ostaje isto?“, koji se održava u okviru Bledskog strateškog foruma, Dačić je rekao da je taj skup prilika da se svake godine sretnu predstavnici različitih institucija, država i ljudi na različitim funkciji u tim zemljama, ali da su veoma važni i bilateralni sastanci. Dodao je da se organizuju razni paneli, da je premijerka Ana Brnabić učestvovala na jednom, a da će on na drugom, sa ministrima spoljnih poslova.

-Svi pokušavaju da nas smeste u jednu učionicu, da se mi međusobno svađamo i napadamo. I da onda neko dođe sa strane i kaže: „Vidite kakvi ste, ne možete da budete članovi EU ili neke druge organizacije-, konstatovao je Dačić. Dodao je da su važni i bilateralni sastanci, od kojih je izdvojio onaj sa Stjuartom Pičom, specijalnim izaslanikom britanske vlade.

-On pomaže u ime britanske vlade u rešavanju regionalini pitanja. Razgovarao je nedavno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Ovde smo razgovarali smo o najnovijim desavanjima i pitao je kako može da pomogne u rešavanju konkretnih problema-, naveo je Dačić.

Komentarišući izjavu Kurtija da Priština ovih par meseci radi na deeskalaciji sukoba, Dačić ističe da ne zna na koji način rade, budući da su eskalacije sve veće i veće. „Ne znam na koji način rade kada su eskalacije sve veće i veće. Mi smo 100 puta do sada govorili da je najveća pretnja miru upravo Kurti“, rekao je Dačić. Naglasio je da je prošlo 10 godina od kako je potpisao Briselski sporazum sa Ketrin Ešton i Hašimom Tačijem, kao i da u Prištini „nisu našli za shodno“ da sprovedu bilo šta iz tog sporazuma koji se tiče prava srpskog naroda na KiM, kao što je formiranje Zajednice srpskih opština. „Sve što su radili, radili su na daljoj eskalaciji“, kazao je šef srpske diplomatije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “SASTANAK NA BLEDU – PRIDRUŽIO SE I MINISTAR SPOLjNIH POSLOVA: Izjava Mišela o proširenju EU glavna tema – „Najveća pretnja miru na KiM je upravo Kurti“”

  1. NAJVECA PRETNJA MIRA NA KOSOVO I METOHIJU SU ZAPADNI ZLOCINCI OKUPATORI KOJI VISE OD24+.GODINE NELEGALN ONKUPIRAJU 17%SRBSKE DRZAVNE TERITORIJE I TO SVE UZ BLAGOSLOV DOMACE I DRZAVNE IZDAJNIKE AMERICKE PLACENIKE SRBIJANSKE POLITICARE KOJI PRECUTKUJU OKUPACIJU JUZNE SRBSKE POKRAINE KOSOVO I METOHIJU.IDU DANI ZIVELA KUKA I MOTIKA ZIVELA SRBIJA.SRBSKI OBICAN NAROD PROTERACE SVE ZLOCINCE I OKUPATORE IZ SVOJE ZEMLJE I POHAPSICE SVE NARODNE I DRZAVNE IZDAJNIKE AMERICKE PLACENIKE I TO JE TO.

    0
    0
    Odgovori
  2. SRBSKI NAROD NECE ZA DUGO DA TOLERISE STRANE OKUPATORE NITI CE SIPTARSKIM HORDIMA IZ CENTRALNE AZIJE SIPTARSKO DIVLJACKO PLEME KOJI SU KOLONIZIRALI SRBSKU ZEMLJU U VREME OTOMANSKE OKUPACIJE BEZ BITKE I REKA KRVI DOZOLITI DA SE SIPTARI SIRE PO SRBSKE ZEMLJE I STVARAJU NEKAKVU VELIKU ALBANIJU KOJI SU SIPTARIMA OBECALI ZAPADNI ZLOCINCI.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter