Izvor: Alo.rs
24.10.2023 u 08:13
0

„A TO NISMO ČULI“: Posle ove provokacije Osmanijeve, premijerka Brnabić preuzela reč i pokazala šta znači biti lider

Sednica Saveta bezbednosti UN, na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Misije privremene administracije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK), održana je u Njujorku.

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: „Fokusirana sam na sednicu UN, posle toga ću razmišljati o Briselu“

Ana Brnabić je oštro odgovorila na nespretni govor Vjose Osmani u UN. Iako je imala samo tri minuta, premijerka Srbije je duže govorila i iz glave demantovala sve što je Osmanijeva čitala sa papira.

Podsetila je na činjenicu da Priština nije formirala ZSO, te da nije ispoštovala ništa iz Briselskog sporazuma, a Osmanijeva je govorila kako je Priština „konstruktivna“.

– Čuli smo od gospođe Osmani da je „Kosovo* konstruktivno i posvećeno dijalogu“. Nismo čuli zašto Kosovo* nije implementiralo Briselske sporazume duže od 10 godina. Duže od 10 godina! Toliko su konstruktivni i posvećeni u stvari. Beograd je uradio sve što je proklamovano Briselskim sporazumima, a Priština nije implementirala ni jednu jedinu reč. Toliko su konstruktivni i posvećeni! – kazala je premijerka.

– Bežali su od vas koji ih branite – poručila je premijerka Srbije Osmanijevoj.

Dodala je da tzv. Kosovo ima najmanje povratnika nakon rata.

– Zašto se ljudi ne vraćaju? Jer kada se vrate, bivaju uhapšeni, a u zatvoru ostanu u proseku dve godine – rekla je Brnabićeva.

Ukazala je na činjenicu da tzv. Kosovo nije članica UN, već Srbija i to u svojim granicama unutar kojih je i autonomna pokrajina Kosovo i Metohija.

– Sedimo u Savetu bezbednosti UN. Ovo je dom Ujedinjenih nacija. Vi niste član UN – zaključila je Brnabićeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter