Izvor: beta
06.11.2023 u 07:57
0

Skupština Vojvodine bira novog predsednika, Momo Čolaković jedini kandidat

Momo Čolaković, član Poslaničkog kluba "Aleksandar Vučić - Za našu decu" u skupštini Vojvodine, jedini je kandidat za novog predsednika vojvođanske skupštine.

o tome glasati pokrajinski poslanici na  sednici koja je zakazana pre smrti predsednika skupštine Vojvodine Ištvana Pastor, a koji je umro 30. oktobra, u trenutku kada su već bili najavljeni vanredni pokrajinski izbori za 17. decembar.

Poslednji rok za njihovo raspisivanje je 16. novembar, s tim što je pre toga neophodno da vojvođanska skupštine bude raspuštena.

VUČIĆ ČESTITAO ĐOKOVIĆU NA TRIJUMFU U PARIZU: Još jednom ste pokazali da je samo nebo granica za naporan rad i čvrst karakter

Kako se navodi, vladajuća koalicija je ponudila Savezu vojvođanskih Mađara (SVM) mesto predsednika skupštine, ali su oni to odbili, uz obrazloženje da to čine iz poštovanja prema nedavno preminulom Pastoru, koji je bio lider te partije od 2007. godine do smrti.

„Umesto da se ta funkcija ponudi nekoj drugoj stranci pribeglo se solomonskom rešenju – da kandidat bude najstariji poslanik u aktuelnom sazivu. Taj uslov ispunjava Momo Čolaković (rođen 1940.) i o njegovoj kandidaturi bi sutra, kao prvoj tački silom prilika dopunjenog dnevnog reda, trebalo da glasaju poslanici.

Na dnevnom redu sednice skupštine Vojvodine je i novi rebalans budžeta za 2023, koji obezbeđuje neophodnih 385,5 miliona dinara za pokrivanje troškova održavanja vanrednih pokrajinskih izbora i izborne kampanje.

Na dnevnom redu su i izbor novog sastava Pokrajinske izborne komisije i Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter