Izvor:
03.04.2017 u 02:38
0

ŠOKANTNE NEPRAVILNOSTI NA BIRALIŠTIMA: Uspavani predsednik, izgubljeni ključ, obijeno biralište i glasač koj rešava stvar!

Obijeno biračko mesto, izgubljen ključ i uspavani predsednik biračkog oddbora, samo su neka od nepravilnosti koja su zabeležena od početka izbornog jutra.

Kako je saopštila CRTA glasanje se sprovodi bez većih nepravilnosti, 87 odsto biračkih mesta otvoreno je na vreme, 11 pre vremena, a 2 odsto sa zakašnjenjem, a ovo su neka od najzanimljivih "stinih nepravilnosti".

Uspavani predsednik

Na biračkom mestu u selu Meševo u Kruševcu početak glasanja je kasnio oko pola sata jer se predsednik biračkog odbora uspavao i kasnio sa otključavanjem školske zgrade.

Po rečima Ivana Anđelića, predsednika GIK, glasanje na ovom biračkom mestu neće biti produženo jer je kašnjenje bilo manje od sat vremena, a u Meševu nema puno birača.

Zagubili ključ od biračkog mesta

Sa izuzetkom biračkog mesta u selu Bioska, sva glasališta u Užicu su na vreme otvorena. U Biosci, na biračkom mestu 11 početak glasanja kasnio je desetak minuta, jer članovi izborne komisije nisu mogli da pronađu ključ kuće u kojoj se glasa.

Glasali na pogrešnom mestu

U Subotici su zabeležene i prve nepravilnosti na današnjim izborima, kada su dva birača glasala na pogrešnom biračkom mestu, naveo je CeSID na svom tviter nalogu. Kako navode, dva birača su u Mesnoj zajednici Banat, na biračkom mestu broj 41, glasali na pogrešnom mestu i potpisali se u pogrešan izvod iz biračkog spiska.

Obijali bravu

Kako navodi CeSID, u Kosjeriću je glasanje na biračkom mestu broj 23 kasnilo 30 minuta jer se predsednik biračkog odbora nije pojavio, dok potpredsednik nije ima ključ birališta, pa je biračko mesto otvoreno nasilno.

[Nepravilnosti]BM42 Zrenjanin.Narušena tajnost glasanja-nakon glasanja van BM g.listić ubačen u g.kutiju bez zapečaćene koverte #izbori2017

— CeSID (@CeSIDBeograd) April 2, 2017

Kad niko nema upaljač

Lozničanin Jovan Milić (86), koji je tačno u sedam sati došao na biračko mesto, nije mogao odmah da glasa jer biračka kutija nije bila zapečaćena. On je zato pomogao članovima komisije da zapečate glasačku kutiju, jer je jedino on kod sebe imao upaljač, kojim je neophodno otopiti vosak pre pečaćenja.

Kako navodi CeSID, u Kosjeriću je glasanje na biračkom mestu broj 23 kasnilo 30 minuta jer se predsednik biračkog odbora nije pojavio, dok potpredsednik nije ima ključ birališta, pa je biračko mesto otvoreno nasilno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter