Izvor: Happy BSC
21.04.2022 u 14:37
0

SRBIJA MORA DA SE USKLADI SA POLITIKOM EU OKO RATA U UKRAJINI! Bilčik je upravo izgovorio JEDINI USLOV Beogradu iz Brisela

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu (EP) Vladimir Bilčik, predstavio je danas pred spoljnopolitičkim komitetom EP nacrt drugog godišnjeg izveštaja o Srbiji i izrazio očekivanje da će Srbija iskoristi priliku da se potpuno uskladi sa pozicijom EU povodom ruske agresije na Ukrajinu.

Suverene države donose suverene odluke, ali suverene odluke takođe imaju posledice po međunarodna partnerstva, saveze i evropske integracije. Nadam se da će odluke u Srbiji, nakon izbora, odražavati evropske težnje Srbije“, naglasio je Bilčik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naveo i da je EP uvek bio motor proširenja Evropske unije, a da se proširenje odnosi na politiku, vrednosti, slobode, reforme i to je zajednički projekat.

Bilčik je naveo i da finansijske i ekonomske koristi Evrope postoje samo zbog evropske politike.

UPRAVO SU STIGLE NOVE UCENE SRBIJI IZ EVROPSKE UNIJE! Brisel od Beograda TRAŽI SAMO JEDNO, ako to ne ispunimo nema ništa od ČLANSTVA u EU

„Iskreni partneri spremni su da podrže jedni druge kada su vremena teška. Drago mi je što je ovog meseca EU našla način da se zaštiti snabdevanje Srbije naftom u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu. Iskreni partneri bi takođe trebalo da budu sposobni da jedni drugima kažu neprijatne istine“, naveo je Bilcik.

On je dodao da je brutalna agresija Rusije na Ukrajinu okrenula naglavačke evropski koncept da rata više neće biti i da sada kada se konvencionalni rat vratio na kontinent svako treba da zauzme jasan stav.

Bilčik je u nacrtu izveštaja ocenio i da je 2021. godina bila veoma kompleksna u Srbiji.

Podsetio je i da su on i njegove kolege radili na međupartijskom dijalogu da bi se stvorili uslovi za slobodne, poštene i kompetetivne izbore i da bi poboljšali situaciju vezanu za medije.

Naveo je i da nijedna stranka nije bojkotovala izbore, kao i da je Evropski parlament spreman da radi sa novoizabranom Skupštinom Srbije, koja je reprezentativnija, na daljem unapređenju demokratskih institucija u Beogradu.

Nacrt izveštaja trebalo bi tokom godine da razmatra Evropski parlamnent i kada ga usovoji dobiće snagu rezolucije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter