Izvor: Tanjug
30.05.2022 u 19:40
0

ŠVERC GORIVA NA DUNAVU Petoro ljudi uhapšeno, zaplenjeno 12.000 litara naftnih derivata i oduzeto 10.000 evra!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, u okviru akcije “Plovne reke“, zaplenili su oko 12.000 litara naftnih derivata i uhapsili M.P. (1974), A.P. (2001), Z.P. (1971), M.R. (1969) i ukrajinskog državljanina V.R. (1959) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, saopšteno je večeras iz MUP-a.

Policijski službenici su u mestu Gardinovci, u blizini Titela, na obali Dunava, zatekli M.P, A. P, Z.P. i M.R. dok su pretakali naftu u kamion-cisternu sa broda čiji je kapetan V.R.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na čiju je inicijativu formirana Jedinica za bezbednost na rekama, čestitao je pripadnicima Jedinice na uspešno sprovedenoj akciji i ponovio da će srpske reke, a posebno Dunav, biti očišćene od šverca, navodi se u saopštenju.

„Zato smo i formirali Jedinicu za bezbednost na rekama, da bi se neprestano i intenzivno borila protiv šverca akciznih proizvoda. Borba protiv sive ekonomije i šverca je jedan od prioriteta rada Jedinice za bezbednost na rekama, a ovakav tip akcije kakva je „Plovna reka“ sprovodiće se trajno i u kontinuitetu. Podsećam da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa službenicima Uprave carina 24. maja u luci Prahovo zaplenili rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki i presekli još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima. Sprečićemo svaki vid nelegalnih aktivnosti na našim plovnim rekama, a pogotovo šverc“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je istakao da plovne reke Srbije moraju biti sigurne isto kao i srpski auto-putevi i da će u tom cilju biti obezbeđena nova savremena plovila, dronovi, termovizijske kamere, odnosno sva ona oprema koja je potrebna da naše reke budu apsolutno bezbedne i da se krijumčarenje u potpunosti suzbije.

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU! Pronađena BOMBA! KONTRADIVERZIONA EKIPA NA TERENU!

Ovom prilikom, policija je oduzela kamion-cisternu sa oko 8.000 litara naftnih derivata, kao i dve tank barže sa po 1.000 i 3.000 litara naftnog derivata, traktor sa praznom prikolicom sa cisternom, dve kante sa ukupno 55 litara naftnih derivata, čamac, pumpu za pretakanje goriva i mobilne telefone.

Od osumnjičenog V.R. oduzeto je 10.000 evra koje je, kako se sumnja, dobio u zamenu za prodate naftne derivate.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter