Izvor: TANJUG
13.06.2022 u 11:09
0

TEGELTIJA PORUČIO: Otvorimo granice Otvorenom Balkanu

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, koji je u ulozi posmatrača učestvovao na samitu Otvoreni Balkan u Ohridu, poručio je da treba otvoriti granice Otvorenom Balkanu, kao i da on ne želi da gleda kako roba i kamioni iz BiH stoje na granicama, dok oni koji pripadaju zemljama OB nesmetano prolaze.

Niko u BiH nema pravo da naše građane i našu poslovnu zajednicu dovodi u tu situaciju, istakao je je Tegeltija. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kaže da je Otvoreni Balkan odličan projkat, inicijativa koja pruža mogućnost da sami odlučujemo šta želimo i u kojoj niko nikome ne nameće rešenja.

-Predsednik Vučić predložio je da zajednički formiramo jedan tim koji će se baviti problemima i nuditi zajednička rešenja za sve zemlje ZB i da pokušamo zajednički da delujemo. Predlog da zajednički analiziramo naše resurse energenata i hrane i da jedni drugima pomognemo u tom projektu, znak je da OB nudi rešenja- rekao je Tegeltija.

Kako kaže, ova inicijativa treba da unapredi pre svega ekonomsku saradnju između naših zemlja.

-Kada koristi od toga budu videli i građani i poslovna zajednica, onda OB može da postane sve što mi želimo u ovom trenutku-poručio je Tegeltija.

Dodao je da će pokušati još jednom da članovima Predsedništva BIH iznese razloge zbog kojih BiH treba da bude deo OB.

-Poruke da treba da budemo deo ove inicijative koje dolaze iz poslovne zajednice mnogo su glasnije od nemuštih izgovora političara koji su suprotnog stava- rekao je Tegeltija.

Smatra da ćemo se kada ova inicijativa u celosti zaživi mnogo lakše kretati ka evrointegracijama, koje su na kraju ključni spoljnotrgovinski interes svih zemalja OB.

Većina u BiH apsolutno podržava OB i nadam se da će BiH u veoma kratkom roku postati deo te inicijative, naveo je Tegeltija.

DOŠLI CRNI DANI! Hrvati prodaju porodično blago-zlato nikad traženije!

Kaže da je njegova osnovna poruka za građane Srbije, Severne Makedonije i Albanije da budu strpljivi i da će vrlo brzo imati prilike da se u vere u prednosti ove inicijative.

Takođe, ističe da je suština njegove poruke sadržana u rečima jednog građanina Severne Makedonije koji mu je na obali Ohridskog jezera rekao:

-Dajte, napravite taj Otvoreni Balkan, otvorite granice da živimo kao ljudi- rekao je Tegeltija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter