Izvor: kosovoonline
03.10.2023 u 16:31
2

TRAŽIĆE IZRUČENJE:Ministarka pravde Hadžiu traži da se Radoičiću sudi na Kosovu

Ministarka pravde u vladi Kosova Aljbuljena Hadžiu rekla je da će Osnovni sud u Prištini zvanično zatražiti raspisivanje međunarodne poternice za bivšim potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, i istakla da je Kosovo odlučno da zatraži od Srbije njegovo izručenje

Ona je dodala da će Kosovo zatražiti pomoć međunarodnim partnerima kako bi omogućili da se  i ostalim Srbima koji su učestvovali u incidentima u Banjskoj sudi na Kosovu.

RIČARD GRENEL TVRDI: Bela kuća stoji iza pojačanja tenzija između Srbije i Kosova

„Od trenutka kada se dogodio teroristički napad, institucije Kosova, u ovom slučaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova, policija, Tužilaštvo i sudovi rade na potpunom rasvetljavanju slučaja. Ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, radi transparentnosti, održali su konferencije na kojima su detaljno objasnili kako je došlo do napada i gde su se nalazili teroristi. Što se tiče sudskog procesa, on naravno još nije počeo. Međutim, preduzete su mere predostrožnosti u borbi sa teroristima. Neki od njih su sada u pritvoru zbog napada na ustavni poredak i drugih terorističkih akata“, rekla je Hadžiju.

Prema njenim rečima, čeka se da se za osumnjičenima raspiše međunarodna poternica.

Lokalno zakonodavstvo i međunarodne konvencije predviđaju da se proces protiv Radoičića održi na Kosovu, jer se napad dogodio na toj teritoriji“, navela je Hadžiju.

Ona je napad na severu opisala kao „teroristički, sa ciljem podrivanja integriteta i suvereniteta Kosova“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “TRAŽIĆE IZRUČENJE:Ministarka pravde Hadžiu traži da se Radoičiću sudi na Kosovu”

  1. Kad nama isporuče Tačija Haradinaja, Kurtija Vljosu i još nekih par hiljada terorista koji su dejstvovali po srpskom narodu i uništavaju državnu imovinu republike Srbije,onda nećemo nikog da isporučimo jer nema ni gde ni kome.Srbija ima zakone koji važe na celoj teritoribi republika.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter