Izvor: BSC HAPPY
22.12.2023 u 09:29
0

VUČEVIĆ: U odbrambenu industriju se ulaže više od 100 miliona evra (FOTO)

Poslednjih dana ove godine potpisani su ugovori za ulaganje više od 100 miliona evra investicija u Odbrambenu industriju Srbije, izjavio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Do sada nezabeleženo ulaganje samo u opremu, u tehnologiju, u nove proizvodne hale, što je dokaz jačanja i snaženja Srbije – rekao je Vučević na prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Domu garde na Topčideru koji je pripredio zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.
Takođe, dodao je, Ministarstvo je nastavilo da ulaže u naoružanje i vojnu opremu.
Posle više od 40 godina dobili smo nove transportne avione ‘Kaza’, nabavili nove helikoptere Mi-35, krenuli u robotizaciju Vojske Srbije u skladu sa direktivama predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, krenuli u razvoj bespilotnih letelica, dronova, modernizaciju tenkova, borbeno-oklopnih vozila, borbenih vozila pešadije, sredstava protivvazduhoplovne odbrane. Nabavili smo ono što ste videli i ono što niste, kako bi država Srbija bila bezbednija i građani Srbije sigurniji – poručio je ministar odbrane.
Ističući najvažnije rezultate postignute u 2023. godini u sistemu odbrane, ministar Vučević je naglasio da je pripadnicima Vojske Srbije od januara ove godine povećana plata za 25 odsto, a svim pripadnicima Ministarstva odbrane za 12 i po odsto.
MINISTARSTVO ODBRANE
– Uspeli smo da povećamo plate i da ostvarimo posebne bonuse za istraživače, naučnike u Vojnotehničkom institutu, što je bio zadatak od državnog vrha. Uspešno smo započeli „projekat 5.000“ jačajući specijalne jedinice Vojske Srbije. Na prikazu sposobnosti Vojske Srbije u aprilu „GRANIT 2023“ prikazali smo više od 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme, a u takvom broju kakav nije viđen čak ni na čuvenoj paradi JNA 1985. godine – naveo je ministar.
On je dodao da je otpočelo sistematsko rešavanje stambenih pitanja pripadnika Vojske Srbije.
MINISTARSTVO ODBRANE
Zahvalio je pripadnicima vojske i predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Vojske Srbije na, kako je rekao, „podršci, smernicama, direktivama, naredbama, na dnevnoj komunikaciji kako bi Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane bili zaista snažni i jači“.
Vučević je istakao da nas čeka mnogo posla kako bi država Srbija bila sigurna i bezbedna za sve njene građane.
Neka vam božićni i novogodišnji praznici proteknu ispunjeni ljubavlju i toplinom, neka vas Bog blagoslovi zdravljem, snagom i verom da zbratimljeni i ujedinjeni možemo našu Srbiju vazdići onako kako smo sanjali. Budimo ujedinjeni u veri i ljubavi prema našoj otadžbini, njeni sinovi i kćeri, njeni radnici, njeni vojnici i njena deca. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija – poručio je ministar Vučević.
MINISTARSTVO ODBRANE
Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, ministri u Vladi, narodni poslanici, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, predstavnici lokalne samouprave, državnih institucija, verskih zajednica, diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, veterani, kao i mnogobrojni gosti iz javnog i kulturnog života, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Na prijemu u Domu garde, gostima je prikazan film posvećen najznačajnijim rezultatima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u godini na izmaku, u produkciji Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.
Program su upotpunile i numere koje je izveo Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter