Izvor: Alo
28.02.2024 u 18:30
1

STAVLJENA JE TAČKA NA LAŽI I BESMISLICE: Premijerka Ana Brnabić poslala važnu poruku

Premijerka Vlade Srbije, Ana Brnabić za medije govori o današnjem samitu u Tirani, na kome je zahvljaujući zalaganju predsednika Vučića, izbačena reč „država“ koja je staja ispred tzv. Kosova, koje Srbija nikada neće priznati kao samsotalnu tvorevinu.

Na početku gostovanja premijekra je istakla da je ovo velika i važna stvar.

– Kada je predsednik Vučić krenuo da elaborira sve to verovatnu su shvatili da je najlakše da izbace to iz rezolucije – kazala je Brnabić.

Kako kaže to je jedna od najtežih stvari koje je uradio u psolednje vreme, te će ovo ostati zapisano u istoriji.

O izveštaju ODIHR-a

– Konačno je stigao danas je i objavljen… Da bise održao narativ koji nije tačan, njima je bilo neophodno da prvi krenu sa narativom. ODIHR jeprisutan us vim zemljama sveta, i nije nikada zabeleženo da neko pre nego je objavljen izveštaj izađe u javnost. To su objavili doređeni mediji Junajted grupe. Ali to je dobro da OFIHR vidi kakva je atmosfera u Srbiji, koliko su nepristrasni i koliko zloupotrebljavaju to pravovremeno informisanje – kazala je ona.

Kako kaže taj izveštaj je mnogo objektivniji.

– Da li se slažemos a sbim u izveštaju, apsolutno ne. Ali da li on doboro defeiniše preprouke i da li ćemo nastaviti da radimo na tome, svakako da. Rdiće se idalje na implementaciji svih prpeoruka. Ono što pokazuje da izveštaj stavlja tačku na besmislice o izbornoj krađi, i da okrećemo novi list, nemamo vremena za gubljenje, pokazuje nekoliko stvari iz izveštaja. Dakle manji je broj preporuka nego posle izbora 2022, dakle prioritetnih koje treba da ispunite. U tom filalnom je u aprilu 2022. bilo 9, sada ih ima 7. Preporuke za medije, tada ih je bilo 5, sada samo dve. Vidi se da su ovi izbori održani u boljem okruženju. Da li postoji prostor za unapređenje, naravno da postoji. Neke od preporuka su identične ili slabije nego što imaju zemlje EU – kazala je.

Brnabić je istakla dve važne stvari.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STAVLJENA JE TAČKA NA LAŽI I BESMISLICE: Premijerka Ana Brnabić poslala važnu poruku”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter